Nederlands succes op Oxford debattoernooi


Nederland wint de competitie in de categorie Engels als tweede taal

OXFORD, Engeland, 20111117 -- De Leidse studenten Rogier Baart en Ali Al Khatib hebben afgelopen weekend de finale gewonnen van de prestigieuze Britse 'Oxford InterVarsity,' een groot internationaal debattoernooi. Aan het toernooi deden meer dan honderd teams mee vanuit heel de wereld. Naast dat de finale gewonnen werd stond ook een team uit Utrecht in de finale (Danique van Koppenhagen & Tomas Beerthuis), waarvan de eerste ook werd uitgeroepen tot beste individuele spreker van het toernooi.

Internationaal toernooi


Ieder jaar komen er veel teams af of op het prestigieuze toernooi. Teams uit de Verenigde Staten, Australië, India, Rusland maar ook Zuid-Afrika en vele andere landen reizen ieder jaar naar Oxford om de verbale degens te kruisen. Na vijf voorrondes worden de kwartfinales bekend gemaakt, waarna de sprekers in de categorie Engels als eerste taal en Engels als tweede taal in aparte poules strijden om de winst.


Hoge verwachtingen voor de komende periode

Met de goede prestaties op Oxford zijn de verwachtingen hoog voor de komende toernooien. Beide finaleteams doen in december mee aan het wereldkampioenschap debatteren. Ook komend weekend komt er weer een internationaal toernooi aan: de Cambridge IV. Ook daar zullen verschillende Nederlandse teams aan deelnemen.Deel: ' Nederlands succes op Oxford debattoernooi '
Lees ook