PERSBERICHT - 02 OKTOBER 1999
NAAR FACTSHEET TOERISME CURACAO

Voor het eerst sinds drie jaar

Nederlands toerisme naar Curaçao groeit weer

Na een moeilijke periode neemt het toerisme naar Curaçao vanuit Nederland weer toe. Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar bezochten 27.577 Nederlandse toeristen het Caribische eiland, vorig jaar waren dit er in dezelfde periode 26.718. Dit betekent een stijging van 3,2%. Het is voor het eerst sinds drie jaar dat het toerisme vanuit Nederland naar Curaçao toeneemt. Vorig jaar daalde het toerisme nog met 8%.

De stijging wordt volgens Piet Sampson, directeur van het Curaçao Tourism Development Bureau (CTDB), onder andere veroorzaakt door een toegenomen keuzemogelijkheid voor de consument in het vliegverkeer.

Zo kwamen er het afgelopen jaar naast KLM, verbindingen vanuit Brussel met Sobelair, vanuit Keulen met Condor en vanuit Nederland met Martinair tot stand. De komst van deze luchtvaartmaatschappijen betekent naast een daling van de ticketprijs een verbetering van de concurrentiepositie van Curaçao als Caribische vakantiebestemming. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de promotie van het eiland in Nederland.

Stimulans
Een stijging van het toerisme is een belangrijke stimulans voor de economie van het eiland. Toerisme is vorig jaar door de lokale overheid als de belangrijkste sector getypeerd. Momenteel wordt druk overlegd over het aantrekken van grotere internationale ketens naar het Caribische eiland, zoals Marriott en Sheraton.

Marriott besloot in maart van dit jaar het Sonestahotel over te nemen. Daarnaast wordt hard gewerkt aan het upgraden van de kwaliteit en het vergroten van de beschikbaarheid van de hotelkamers op Curaçao, zodat de groei goed kan worden opgevangen.

Extra aantrekkelijk
Dit jaar is Curaçao extra aantrekkelijk voor toeristen. Het eiland staat dit jaar in het teken van de festiviteiten rondom de herdenking van 500 jaar geschreven geschiedenis. Tal van activiteiten zijn georganiseerd. Ook voor het najaar staat een groot aantal activiteiten op het programma. Onlangs vond nog een groots internationaal Gospelfestival plaats.

Deel: ' Nederlands toerisme naar Curaçao groeit weer '
Lees ook