technische universiteit delft

nederlandse aerodynamische trailer in finale europese ondernemersprijs

de delftse technostarter ephicas is geselecteerd voor de finale van de eerste europese prijs voor ondernemende wetenschappers, de academic enterprise awards europe. de broers gandert en hjalmar van raemdonck, respectievelijk promovendus en student van de tu delft, zijn met hun bedrijf ephicas genomineerd voor de fast start award. zij zijn de enige nederlandse finalist.

aerodynamische zijschorten
de delftenaren ontwikkelen aerodynamische zijschorten voor opleggers van vrachtwagens, waarmee de luchtweerstand en dus het brandstofverbruik vermindert. er kan 5 tot 15% brandstof bespaard worden, en dat betekent een reductie van 10 tot 30 ton co2-uitstoot per jaar per vrachtwagentrailer. ephicas is een van de technostarters van yes!delft, de incubator van de tu delft.

fast start award
op 2 december zullen tijdens een galadiner in stockholm de winnaars van in totaal zes prijzen bekendgemaakt worden. voor elke categorie, waaronder de fast start award, heeft de jury vandaag drie finalisten geselecteerd. de fast start award wordt uitgereikt aan diegene die een bedrijf is gestart dat de meeste kans heeft op commercieel succes en impact op de maatschappij. het bedrijf moet gebaseerd zijn op een idee dat op een universiteit is ontwikkeld. de academic enterprise awards europe zijn een initiatief van science|business, een europees netwerk van kopers en verkopers van technologie.

Deel: ' Nederlandse aerodynamische trailer in finale Europese ondernemersprijs '


Lees ook