Nederlandse Burger betaalt miljoenen mee aan stierenvechten


Via de landbouwsubsidies van de Europese Unie betalen Nederlandse en andere Europese burgers mee aan het stierenvechten en andere gruwelijkheden met stieren. Tot woensdag kan men nog reageren om deze schandalige en achterhaalde subsidiëring te stoppen!

AMSTERDAM/UTRECHT, 20151025 -- Woensdag 28-10-2015 vergadert het Europese Parlement over de landbouwbegroting van 2016. Onderdeel van deze begroting vormen de subsidies die worden verstrekt aan de boeren in de Unie. Een bijzonder groot deel - 130 maar mogelijk zelfs 180 miljoen euro - van deze subsidies komt terecht bij de fokkers van stieren die speciaal voor de stierengevechten en andere gruwelijke evenementen worden gebruikt.

In vrijwel alle landen van de EU zijn stierengevechten en gruwelijke evenementen met stieren bij wet verboden, toch betalen deze landen mee aan het fokken van de stieren daarvoor. Vorig jaar stemde bijna de helft van het Europarlement bij de behandeling van dezelfde begroting tegen het verstrekken van deze subsidies. Dit jaar wordt daarover opnieuw gestemd en wij willen vanuit Nederland laten horen dat wij hieraan niet langer willen meebetalen.

Wat er met het Nederlandse geld gebeurt is te zien in een reportage die PiepVandaag.nl undercover heeft gemaakt tijdens het gruwelijke evenement Toro de la Vega dat elk jaar in Tordesillas, Spanje, plaatsvindt. Hierbij wordt een jonge stier door duizenden jonge mannen opgejaagd tot hij bij tientallen ruiters te paard terecht komt en door hen met lansen wordt doorboord. Dit soort gruwelijke evenementen, naar schatting zijn er alleen in Spanje hiervan al 2000, kan alleen worden georganiseerd omdat de stieren ervoor beschikbaar zijn vanwege Europese subsidies.

De reportage die PiepVandaag.nl dit jaar september heeft gemaakt is sinds zaterdag online te zien. Piepvandaag.nl en CAS International roepen het Nederlandse publiek op om te protesteren tegen deze waanzinnige subsidies. Protesteren kan via de link bij de reportage. PiepVandaag.nl en CAS hopen hiermee ook op reacties zodat de onzinninge subsidiëring met Nederlands geld van zaken die in ons eigen land verboden zijn eindelijk gestopt zal worden.
Deel: ' Nederlandse Burger betaalt miljoenen mee aan stierenvechten '
Lees ook