Ingezonden persbericht


Persbericht

NEDERLANDSE DANSERES GEEFT LESSEN IN DE EXOTISCHE TUINEN VAN DE KONING VAN UBUD, BALI

Danseres en Indonesië-deskundige, Aafke de Jong (29), geeft in de exotische tuinen van het museum Puri Lukisan van de koning van Ubud een twaalftal succesvolle culturele workshops voor toeristen. Aafke de Jong is in het hart van het culturele Bali haar centrum gestart met als naam 'Dwi Bhumi', wat Sanskriet is voor 'twee werelden'.

Het Museum Puri Lukisan is in de zestiger jaren opgericht door de Nederlandse schilder Rudolf Bonnet en de Prins van Ubud en is ook nu nog koninklijk bezit. Ubud is het artistieke hart van Bali. Hier wonen de meeste kunstenaars en is de artistieke atmosfeer voelbaar. Het museum en het paleis zijn gevestigd in het hart van dit dorp, dat door veel in cultuur geïnteresseerde toeristen wordt bezocht.

GROTE VARIËTEIT VAN CURSUSSEN
Voor individuele deelnemers, kinderen en groepen waaronder scholen en universiteiten. In totaal zo'n 12 workshops.

DE NAAM DWI BHUMI
De naam Dwi Bhumi komt uit het Sanskriet en betekent Twee Werelden.

DE GROEIENDE GROEP 'CULTUUR TOERISTEN'
Dwi Bhumi richt zich vooral op de cultuur toerist. Een groeiende groep die naast culturele belangstelling ook actief betrokken wil worden in de verschillende culturele aspecten. Deelname is een verrijkende ervaring. Niet alleen komen ze met interessante verhalen en belevenissen naar huis, vaak ook met hun eigen artistieke prestatie.
Tevens wil Dwi Bhumi de Balinese kunstenaars stimuleren door de contacten tussen 'oost en west' te verinnigen en door uitwisselingsprogramma's op te zetten.

OPMERKELIJKE RESULTATEN
Aan de opening van het centrum ging ruim een jaar proefdraaien vooraf. De uitkomsten van de 'pilot study' zijn dermate positief dat het initiatief nu op grotere schaal wordt voortgezet.

ENEGE UITSPRAKEN VAN DEELNEMERS
'Deze dag was de leukste dag van heel m'n vakantie', en 'We kijken er met meer plezier op terug dan we ooit hadden verwacht', 'Ik wist niet dat het zo interessant was en dat ik dat kon' en 'had ik dit maar eerder geweten, ik zou wel een hele week cursussen willen volgen'.

DE OPRICHTSTER
De oprichter en leider van het centrum is Aafke de Jong (1971). Zij is een professioneel danser (Rotterdamse Dansacademie, gevolgd door een dansopleiding in Bali bij toonaangevende dansleraressen) en is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd op Balinese taal en cultuur. Ze woont reeds geruime tijd in Ubud.

ADRES EN WEBSITE
Het informatiekantoor van Dwi Bhumi is gevestigd in de hoofdstraat van Ubud aan de Jalan Raya. Aan dezelfde weg zijn ook het paleis en de tuinen van de het museum te vinden.
Voor meer informatie kunt u de website bezoeken (www.dwibhumi.com), contact via telefoon met Bali en/of contact zoeken met het Nederlandse adres.

CULTURAL ART CENTRE DWI BHUMI - TWO WORLDS
Nederlands adres:
VisionAction
Ed de Jong
Grote Poortstraat 13
3841 AK Harderwijk
T 0341 43 10 35
F 0341 43 10 43
E-mail: edj@visionaction.nl

Dwi Bhumi Ubud, Bali, Indonesië
Drs. Aafke de Jong
Tel./fax: 00 62 361 974 153
E-mail: dwibhumi@indo.net.id
www.dwibhumi.com

Deel: ' Nederlandse danseres geeft les in exotische tuinen Bali '
Lees ook