Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Aan : persmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : deelname Europese kampioenschappen bankdrukken Datum : 6 augustus 2001

Nederlandse deelname aan Europese kampioenschappen bankdrukken.

Aanstaande donderdag 9 augustus vertrekt, onder leiding van bondscoach Ferry van der Meulen en assistent-bondscoach Piet Legerstee, de Nederlandse krachtsportselectie bankdrukken naar Letland, om daar deel te nemen aan de Europese kampioenschappen bankdrukken, die gehouden worden in Jurmala, een plaats 150 kilometer ten westen van hoofdstad Riga. Een zeer grote Nederlandse delegatie zal trachten hier de resultaten van vorig jaar, een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles te evenaren en misschien wel te verbeteren. De groep bestaat uit drie dames, te weten de Alkmaarse Brenda van der Meulen, de uit Cuijk afkomstige Ielja Strik en de uit Voorschoten afkomstige Yvonne van der Stoep, en zes heren, namelijk uit Almere komt Tagy Parnian, de Alkmaarder Erwin Krokkee, uit Schiedam Frenzel Kastaneer, uit Eindhoven komt Frans van der Putten, Nijmegen stuurt Paul Smith en als laatste vanuit Rotterdam Marcel van Nugteren.
Onder de kanshebbers voor een medaille zijn de drie dames, vorig jaar in Finland wist zowel Brenda als Yvonne een bronzen medaille te halen, maar ook nieuweling Ielja Strik behoort tot een serieuze kanshebster, want tijdens de afgelopen Wereldkampioenschappen powerliften, waar bankdrukken een wedstrijdonderdeel van is, wist zij in haar klasse een bronzen medaille te behalen op dit onderdeel. Bij de heren gaat Tagy zijn Europese titel trachten te verdedigen en heeft zilveren medaillewinnaar van vorig jaar, Frenzel zijn zinnen gezet op meer. De sterke Erwin, vorig door een blessure geteisterd, maar in het verleden bijna altijd een winnaar van een medaille, maakt weer deel uit van deze ploeg en wil niet met lege handen naar huis toekomen. Vorig jaar in Finland behaalde hij een vierde plaats, Paul Smith, maar hij heeft nu te kennen gegeven om er alles aan te doen om op het ereschavot te komen. Tot een van de outsiders behoort, Marcel van Nugteren, in Nederland behorend tot de top, internationaal bij de eerste zes, het geluk moet soms mee zitten, maar wie zal het zeggen? Voor nieuweling Frans zal het een zware strijd worden, maar hij heeft vooraf aangegeven om zijn persoonlijk record in ieder geval aan te vallen om aan te geven dat hij voor het beste resultaat zal gaan.
Maandagavond zal de equipe van bondscoach Ferry van der Meulen en assistent Piet Legerstee terugkeren naar Nederland, met hopelijk prachtige resultaten.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail obelix1@planet.nl

Deel: ' Nederlandse deelname Europese kampioenschappen bankdrukken '
Lees ook