Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlandse deelnemers EK ponyvierspannen bekend

06/06/2002

Hengelo/Velp, 6 juni 2002
Chef d'equipe Hans Ditzel heeft de namen van de Nederlandse rijders bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor ponyvierspannen in Sandringham. Aart van de Kamp, Pjotr van der Heijden, John van Dorresteijn, Paul van Riet, Yvonne Houten en Bert van Lent zullen van 28 t/m 30 juni deelnemen aan de vierde editie van dit Europees Kampioenschap. Het team, bestaande uit drie deelnemers, zal pas na de veterinaire keuring op donderdag 27 juni bekend gemaakt worden.

Aart van de Kamp en Pjotr van der Heijden maakten in 1995 reeds deel uit van de Nederlandse equipe, die tijdens de eerste editie van het EK in Breda de bronzen teammedaille won. Vervolgens wonnen zij in Meissenheim in 1997, met behulp van derde man Ton Hendriks, de zilveren teammedaille. Het succesvolle duo sloeg twee jaar later in Saumur, bijgestaan door Paul van Riet, opnieuw hun slag en legde daar beslag op het teamgoud.

Ook individueel lieten Van de Kamp en van der Heijden weten op een Europees kampioenschap hun mannetje te staan. Van de Kamp won de bronzen medaille op het EK in 1997, won op het EK in Saumur de marathon en legde daar tevens beslag op het individuele zilver. Greep Van der Heijden in 1995 nog net naast het eremetaal (hij eindigde op de vierde plaats), in 1997 stond hij naast Georgina Frith op het erepodium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. In 1999 moest hij zich tevreden stellen met het brons.

Het Europees kampioenschap wordt gehouden op de landerijen rondom Sandringham Estate, het buitenhuis van Prins Philip en Hare Majesteit de Koningin van Engeland. In 1985 werd daar het Wereldkampioenschap voor tweespannen verreden. Sandringham maakt al jaren vast deel uit van de Britse menkalender en tijdens het Europees kampioenschap wordt er tevens een nationale wedstrijd verreden.
Meer informatie over het EK vindt u op:

www.sandringhamdriving.co.uk

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederlandse deelnemers EK ponyvierspannen bekend '
Lees ook