Ingezonden persbericht


Nederlandse galapremière bioscoopfilm VERLIEFD OP IBIZA

DE ROMANTISCHE KOMEDIE OM VERLIEFD OP TE WORDEN

MAANDAG 28 JANUARI
PATHÉ TUSCHINSKI, AMSTERDAM
Reguliersbreestraat 26-34

18.30 uur: Accreditatie
19.00 uur: Photocall groepsportret
19.15 uur: Start rode loper interviews
19.45 uur: Rode loper open voor publiek
20.30 uur: Aanvang film
22.20 uur: Huldiging cast & crew
22.35 uur: Feest

Dresscode: Black Tie

In aanwezigheid van regisseur/producent Johan Nijenhuis, producent Klaas de Jong, uitvoerend producent Bernard Tulp, scenarioschrijvers Annelou Verboon en Tijs van Marle, director of photography Maarten van Keller, Martijn Schimmer (verantwoordelijk voor de muziek), de (hoofd)rolspelers Willeke van Ammelrooy, Jim Bakkum, Armin van Buuren (tevens muziek), Rick Engelkes, Kim Feenstra, Jasper Gottlieb, Marius Gottlieb, Kimberley Klaver, Simone Kleinsma, Jan Kooijman, David Lucieer, Gigi Ravelli, Lone van Roosendaal, Marly van der Velden, Sanne Vogel, Pip Pellens, Kai Kurver Dumas, Yannick Juin, Patrick Martens, tevens met Wilma Nanninga en Edwin Smulders, die als zichzelf in de film te zien zijn.

Tevens met Ferry Doedens, Ferri Somogyi, Cynthia Abma, Everon Jackson Hooi, Guido Spek, Robin Martens, Toprak Yalciner, Tess Milne, Tim Haars,...

Bekijk de trailer op
https://www.youtube.com/watch?v=FmNPFbhRdo4

Vanaf 31 januari 2013 te zien in de bioscoop
www.ibizadefilm.nl

Media zijn maandag 28 januari van harte welkom om aanwezig te zijn bij de inloop, de huldiging na afloop, en het feest.
Het vriendelijke verzoek per e-mail uw komst te bevestigen bij monique@mvsp.nl of manon.deweerd@a-film.nl

Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers het liefst twintig en de twintigers de weg kwijt zijn, raakt een ensemble van personages verliefd op de verkeerde mannen, de juiste personen, en op Ibiza. We maken het allemaal mee in de film VERLIEFD OP IBIZA. Een lekkere feel-good film voor alle leeftijden. Een film vol humor, avonturen en menselijke inzichten.

Met dank aan een geweldige cast waarbij Jan Kooijman en Simone Kleinsma speciaal genoemd mogen worden. Zij maken in VERLIEFD OP IBIZA hun acteurs-speelfilmdebuut. Én met Armin van Buuren, die niet alleen een rol speelt maar ook de soundtrack verzorgd heeft.

SYNOPSIS
Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ's en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourbruiloft te organiseren dan juist daar?

Kevin is een jonge voetballer die onlangs een miljoenentransfer heeft gemaakt naar de club Barcelona. Hij weet zelf nauwelijks wat hem overkomt. Too young, too rich, too beautiful. Zijn vriendin Elza weet wel hoe Kevin zijn miljoenen uit moet geven en kijkt uit naar haar verjaardag waar Kevin haar dé belangrijke vraag zal gaan stellen. Kevin's oma Karla ziet alles met lede ogen aan, en gelukkig is er de nuchtere event planner Lizzy die Kevin in laat zien wat echte liefde is.

De net gescheiden Jacky en haar buurvrouw Irma - beiden veertigers - landen op Ibiza. Jacky heeft er zin in: gelift en gebotoxt vertelt ze Irma dat ze niet kan wachten om een lekkere, jonge vent te scoren. Ze leeft! Irma denkt er het hare van. Zij wil een rustige vakantie met Dr. Zjivago op het strand. Totdat haar hart op hol slaat...

Voormalig rockster Lex heeft zijn drie dochters op Ibiza uitgenodigd voor zijn 55e verjaardag. Voor de drie halfzussen Zara (35), Lizzy (26) en Bibi (19) was hun vader vaak de grote afwezige. Maar Lex krijgt de kans zijn vaderrol te vervullen wanneer Zara's man door Bibi wordt verleid.

De broers Dylan en Boyd hebben een droom: DJ worden. Ze zijn naar het eiland gekomen om hun werk aan de beroemde DJ Armin van Buuren te laten horen. Maar hoe bereik je de bekendste DJ van de wereld? Hun beste vriend Lars helpt hen om hun held te ontmoeten, al hebben ze uiteindelijk meer aan een flinke dosis geluk en een speling van het lot.

CAST
Jan Kooijman (TV-series Onderweg Naar Morgen, Goede Tijden, Slechte Tijden, Wie is de Mol, jurylid So You Think You Can Dance) speelt de rol van topvoetballer Kevin, die het op het eiland breed laat hangen. Kim Feenstra (winnares Holland's Next Top Model, tv-series Van God Los, Waar is de Mol, Ranking the Stars) is zijn geld verslindende vriendin Elza. Kimberly Klaver (Terug naar de kust, tv-series SpangaS, Raveleijn, Shouf Shouf Habibi, Zoop) is sexy May, die op Ibiza op zoek is naar een jongen met geld. Veel geld. Omdat ze de vriendin is van Elza zit ze dicht bij haar doel.

Kevins oma Karla, gespeeld door Willeke van Ammelrooy (The Lake House, Antonia, De Lift, Ciske de Rat) heeft weinig op met al die gekkigheid. Voor haar is gewoon al luxe genoeg.

Sanne Vogel (Het Schnitzelparadijs, Alibi, tv-series Annie M.G., Wie is de Mol?) is te zien als Lizzy. Zij is de middelste van drie halfzussen. Haar jongere zus Bibi wordt gespeeld door Marly van der Velden (TV-series Goede Tijden, Slechte Tijden, presentatrice At Nick). Gigi Ravelli (Zombibi, tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden, tv-programma's Dancing with the Stars, Hints) kruipt in de rol van de oudste zus Zara. Hun filmvader Lex, een oude hippie en popartiest, wordt vertolkt door Rick Engelkes (Lef, Penny's Shadow, tv-serie Blauw, Blauw, diverse theaterproducties). Zara is getrouwd met Pim, een rol van David Lucieer (Komt een vrouw bij de dokter, tv-series Dokter Deen, Grijpstra en de Gier, SpangaS, Thijs in De meisjes van Thijs). Samen hebben zij twee zoons.

Lone van Roosendaal (Musicals Aspects of Love, My Fair Lady, Grease The Musical, Mamma Mia!, tv-series Sam Sam, All Stars, Koefnoen) en Simone Kleinsma (Musicals Maskerade, Chicago, Mamma Mia!, Sunset Boulevard, tv-serie Kees & Co) zijn de buurvrouwen Jacky en Irma. Jacky kent het Spaanse eiland maar al te goed en vindt dat Irma, nu ze er voor haar leeftijd nog best aantrekkelijk uitziet, ook eens los moet gaan. Pip Pellens (De verbouwing, tv-series Goede Tijden Slechte Tijden, Flikken Maastricht) speelt de dochter van Irma.

Marius Gotllieb (Spangas op survival, Radeloos, Erik of het klein insectenboek, Moonlight, Karakter, tv-serie SpangaS) en Jasper Gottlieb (Karakter, tv-serie SpangaS) zijn de opkomende dj's Boyd en Dylan. Hun grote voorbeeld is Armin van Buuren. Samen met hun manager Lars, een rol van Jim van Bakkum (Afblijven, tv-serie Seinpost Den Haag, musicals Grease, Hairspray, Wicked), doen ze er alles aan om in contact te komen met hun muzikale held.

Armin van Buuren speelt een belangrijke rol in de film. Hij verzorgt tevens de soundtrack van de film. Voor de vijfde keer voert hij dit jaar de lijst aan van de DJ Mag Top 100. Kortom de beste DJ ter wereld.

Alle lijnen komen samen in de hippe club waar Armin van Buuren draait. Vindt Jacky de liefde bij een jonge lover, of bij haar jeugdliefde? Kiest Kevin voor een leven met de mooie golddigger Elza? En overleeft het huwelijk van Zara en Pim de escapades van Pim?

CREW
Het scenario van VERLIEFD OP IBIZA is geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens naar een oorspronkelijk verhaal van Tijs van Marle.

Johan Nijenhuis heeft de film geregisseerd. Samen met Klaas de Jong en Bernard Tulp tekende hij ook voor de productie vanuit de productiehuizen Farmhouse Film & TV productie (www.farmhousefilm.nl) en Nijenhuis & Co. (www.nijenhuisenco.nl), in coproductie met de TROS en Mollywood.

EINDE PERSBERICHT
.......................................

Noot voor redacties


Deel: ' Nederlandse galapremiere VERLIEFD OP IBIZA Tuschinski Amsterdam '




Lees ook