Nederlandse hypnotherapeut ontvanger prestigieuze onderscheiding


The Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism

OOSTERHOUT, 20150820 -- Hypnotherapeut Ina Oostrom is de eerste ontvanger van de Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism in Europa. Zij kreeg deze onderscheiding begin augustus voor haar toewijding en professionaliteit in haar vak. De uitreiking vond plaats toen zij de jaarlijkse conferentie van de National Guild of Hypnotists bezocht in Marlborough, Massachusetts. “Deze award betekent heel veel voor mij. Deze onderscheiding onderstreept het belang van kwaliteit in je werk en dat kan ik nu ook objectief aan de buitenwereld tonen,” zegt Ina Oostrom.

Gerald Kein Award
Ina Oostrom is erkend hypnotherapeut en onder meer eigenaar van de, in Oosterhout gevestigde, praktijk HypnoseMentor. “Het was op de tweede avond van de conferentie tijdens een diner met zo’n 1.300 mensen, waaronder een groep OMNI-hypnotherapeuten. Gerald Kein was ook aanwezig. Hij is een van de grootste namen op het gebied van hypnose en zijn werk - zijn instituut - is het meest gekopieerd ter wereld. Hij sprak onze OMNI-groep toe en vertelde dat hij heel trots was op het feit dat er een onderscheiding naar hem is vernoemd: de Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism. Vervolgens maakte hij bekend dat hij die avond twee onderscheidingen zou uitreiken.”

Tot op dit punt wist Ina Oostrom niet dat zij de eerste Europese hypnotherapeut zou zijn die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. “Er zijn zoveel bekende en grote namen in hypnose. Om dan als eerste deze Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism voor bekwaamheid, uitmuntendheid, toewijding, professionaliteit en daadkracht te krijgen voor Europa… Ik was compleet verrast en ontroerd.” Een Afro-Amerikaanse collega kreeg de onderscheiding voor Amerika.

Kwaliteit in je werk
Voor het grote publiek zijn hypnose en hypnotherapie nog containerbegrippen. Hypnose en hypnotherapie zijn gemakkelijk te leren, maar zoals in elk vak is er verschil van kwaliteit. Het juryrapport is lovend over Ina’s inzet en haar kwaliteiten als hypnotherapeut. Het feit dat Ina Oostrom zich inzet om de kracht van hypnose bekend te maken bij een groter publiek wordt zeer gewaardeerd. Zij doet dit onder meer door de uitgifte van het eerste Hypnosemagazine in het Nederlands, dat binnenkort ook in het Engels en Duits zal verschijnen. Daarnaast ontwikkelt zij masterclasses, zoals hypnose voor kinderen en medische hypnose.

Het doet Ina goed dat er zoveel positieve aandacht is voor hypnose, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland. “De kracht van hypnose en zelfhypnose wordt op steeds meer terreinen onderkend. De toepassing van hypnose is heel breed. Hypnotherapeuten kunnen mensen helpen met bijvoorbeeld angsten en fobieën, astma, burn-out, pijnloos bevallen, verbeteren van sportprestaties, studieproblemen, stressmanagement, stoppen met roken en anesthesie of ontspanning bij medische ingrepen en veel meer.”

Ina Oostrom
Deel: ' Nederlandse hypnotherapeut ontvanger prestigieuze onderscheiding '
Lees ook