PERSBERICHT - 03 FEBRUARI 2000

Nederlandse kampeerder in Duitsland aan kop
Van de buitenlandse kampeerders in de Bondsrepubliek komt meer dan de helft uit Nederland. Ruim een half miljoen landgenoten (511.000) bracht vorig jaar een korte of lange vakantie op een Duitse camping door. Dat meldt het ANP.

Daarmee steeg het aantal Nederlandse kampeerders met 37.000 ten opzichte van 1998, aldus het Duitse bureau voor de statistiek in Wiesbaden. Van alle buitenlanders blijven de Nederlanders ook het langst: 62,5 procent van de overnachtingen komt voor rekening van landgenoten. Ver achterliggend komen de Denen op een tweede plaats met 7,4 procent van de overnachtingen.

Al jaren gelijk
Ondanks de lichte groei bij het aantal campinggasten blijft het totale aantal Nederlandse toeristen dat Duitsland bezoekt, al jaren vrijwel gelijk. Voor 1999 is nog geen cijfer beschikbaar, maar in 1998 registreerde het bureau voor de statistiek 2,3 miljoen Nederlanders. Ook in 1997 bracht zo`n aantal landgenoten een bezoek aan de Bondsrepubliek.

Bij het aantal overnachtingen in hotels en vakantiehuisjes verloor Nederland inmiddels de eerste plaats aan de Verenigde Staten. Bijna twee miljoen Amerikanen werden in 1998 geregistreerd, tegen 1,8 miljoen Nederlanders. De toename van het aantal Amerikanen is te danken aan de waardestijging van de dollar, aldus een woordvoerder van het Duitse CBS.

Bij het aantal overnachtingen zijn de Nederlanders met 5,1 miljoen in 1998 nog steeds de belangrijkste groep buitenlandse gasten. Met name de Duitse Center Parcs blijken voor Nederlanders een grote trekpleister, aldus het bureau voor de statistiek in Wiesbaden.

Deel: ' Nederlandse kampeerder in Duitsland aan kop '
Lees ook