Nederlandse kinder-app genomineerd voor Amerikaanse app Oscar


Storm & Skye eerste Nederlandse app voor kinderen genomineerd voor de “Tabby Award”

LEIDEN, 20150512 -- De recent door de Nederlandse Digimoo Studios uit Leiden gelanceerde app voor kinderen “Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat” is genomineerd voor de prestigieuze ‘Tabby Award’, de belangrijkste Amerikaanse prijs voor apps gemaakt voor tablets zoals de iPad. De app werd gekozen uit meer dan tweehonderd inzendingen van over de hele wereld. “Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat” is één van de vier kanshebbers voor de prijs in de categorie apps voor kinderen.

De genomineerde app is de eerste aflevering van een serie kinderverhalen die worden uitgebracht als app voor iOS en Android apparaten. Kinderen vanaf vijf jaar en ouder beleven de avonturen van Storm & Skye, twee kinderen die in een autowasstraat een magische doorgang vinden naar een mysterieuze wereld. De app omvat meer dan 45 minuten geïllustreerd en geanimeerd materiaal. De app is beschikbaar in een Nederlandse en een Engelse versie. De Nederlandse versie is ingesproken door Bram van der Vlugt. De app trok tijdens de introductie in de Verenigde Staten grote aandacht doordat hij in één dag 40.000 keer werd gedownload.

Eerder won de app al diverse awards, waaronder die voor Best Mobile App for Toddlers and Children in de Best Mobile App Awards. De app werd door Apple in 23 landen uitgelicht als beste nieuwe app voor kinderen. Digimoo studios wil in de komende twee jaar tenminste tien nieuwe afleveringen van Storm & Skye produceren. Om dit te bewerkstelligen staat Digimoo Studios aan de vooravond van een miljoeneninvestering. Daarmee kan Storm & Skye worden uitgebouwd met nieuwe apps, merchandising en cross-overs naar andere media, zoals print en televisie.

Barnier Geerling, bedenker en producent van de app : Ik ben heel erg blij met deze nominatie. Het is weer een stap dichter bij mijn droom om een waardige opvolger van de onvolprezen Marten Toonder te worden. Onze app dingt samen met apps van veel grotere merken zoals Frozen (Disney), Spongebob en Dora (Nickelodeon) mee naar één van de belangrijkste prijzen voor tablet apps. Dit geeft wel aan dat we een prachtige productie hebben gemaakt die kinderen én volwassenen weet te boeien. In een app store met meer dan 1,4 miljoen apps is het natuurlijk heel bijzonder als jouw product gezien wordt. Het succes dat we wereldwijd boeken met Storm & Skye heeft er ook voor gezorgd dat we onze toekomstplannen nu versneld kunnen gaan uitvoeren. Met de voorziene omvangrijke investering in ons bedrijf kunnen we de komende twee jaar meer dan tien afleveringen van Storm & Skye produceren en ons richten op verdere uitbouw van het merk."

Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is ontwikkeld door het Leidse bedrijf Digimoo Studios, een producent en uitgeverij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve entertainment apps gericht voor kinderen.


Deel: ' Nederlandse kinder-app genomineerd voor Amerikaanse app Oscar '
Lees ook