Ingezonden persbericht


Agfa Media Relations Office * ++32 (0)3/444.80.00 * ++32 (0)3/444.74.85

* Septestraat 27, B-2640 Mortsel (Belgium) *
johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com

Nederlandse Landmacht koopt Agfa-systemen voor de ontmanteling van explosieven uit WOII

Mortsel, België - 13 juni 2002 - Agfa levert in juli twee digitale radiografiesystemen aan de Nederlandse Landmacht. Het is de eerste bestelling voor systemen waarbij de technologie van RADView's digitale radiografiesystemen (door Agfa overgenomen in 1999) gecombineerd wordt met die van de röntgensystemen van de recente Agfa-acquisities: Pantak en Seifert.

"Agfa heeft de voorbije jaren een doelgerichte overnamestrategie gevoerd waarbij het de belangrijkste Non-Destructive Testing oplossingen in zijn assortiment heeft opgenomen.", zegt Jos Vancoppernolle, Agfa's General Manager NDT. "Veel NDT-klanten gebruiken immers meer dan één technologie en Agfa is de enige leverancier die hen de oplossing kan aanbieden die maximaal aan hun behoeften voldoet."

De Nederlandse Landmacht zal de radiografiesystemen, één stationair en één mobiel, inzetten bij de opruiming van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dagelijks worden in Nederland nog bommen en granaten gevonden die dateren uit deze periode. Ook het bekijken van het inwendige van bompakketten behoort tot de toepassingen. Het stationaire systeem wordt opgesteld in de röntgenbunkers van het EOCKL (Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht) terwijl het mobiele systeem in een verrijdbare container geplaatst wordt.

Door middel van röntgenbeelden beoordeelt het EOCKL de kwaliteit van het binnenwerk van de explosieven om uit te maken welke methode gebruikt zal worden om ze onschadelijk te maken. Agfa's digitale radiografiesysteem heeft het voordeel dat er erg snel en veilig gewerkt kan worden. Er gaat geen tijd verloren doordat de belichtingstijd bijzonder kort is en doordat de beelden niet meer ontwikkeld moeten worden. Verder zijn talloze digitale bewerkingen mogelijk om bijvoorbeeld het contrast te verhogen of om in te zoomen op bepaalde details.

Over Agfa's Business Group NDT

Non-Destructive Testing staat borg voor veiligheid en kwaliteit en draagt bij tot de vermindering van operationele kosten. Agfa is wereldleider in zowel analoge als digitale röntgenfilmsystemen en ultrasone inspectiesystemen voor het controleren van materialen zonder deze te beschadigen of te vervormen. Agfa's NDT-producten worden vooral gebruikt in de luchtvaart, de automobielindustrie, de treinindustrie, de energiesector en de petrochemische industrie.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.
Agfa heeft zijn hoofdkantoor in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten over de gehele wereld. Samen hebben zij in 2001 een omzet van 4,911 miljard euro tot stand gebracht. Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com .

Contact:

Johan Jacobs
Agfa-Gevaert N.V.
Corporate Press Office
Tel.: +32 3-444-8015
E-mail: johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com
.

Deel: ' Nederlandse Landmacht koopt Agfa-systemen voor ontmanteling explosie.. '
Lees ook