Nederlandse Latin Jazz in opkomst in VS


Panchito's album "resurreccin" te horen op meer dan 85 radio stations

ROTTERDAM, 20070416 -- Dat Panchito's debuutalbum "Resurreccin" binnen een jaar nadat het werd uitgebracht al op meer dan 55 Amerikaanse radio stations zou worden gedraaid hadden de 10 leden van de Nederlandse Latin Jazz formatie nooit gedacht. Tevens zijn de special rondom Panchito in het New Yorkse Jazz Mix programma "The Groove Boutique" en de op handen zijnde recensie in het fameuze Latin Beat Magazine een onverwachte eer!

Het zilveren schijfje mocht al een behoorlijke reeks goede recensies ontvangen maar daar hield het zeker niet op. Na enige tijd kwamen er al de nodige reacties vanuit de VS en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste nummers gedraaid werden op diverse Stations in Canada en de VS.

De slagwerkkrant schreef in hun review al: ...als ze dit in New York horen zal het direct geaccepteerd worden... Het lijkt achteraf haast een profetie want geaccepteerd wrd het! Dit werd te meer duidelijk toen een aantal nummers werden gedraaid tijdens het New Yorks Radio programma "The Groove Boutique"gepresenteerd door Rafe Gomez. The groove boutique is de eerste Amerikaanse Jazz Mix Show en wordt door maar liefst 20 radio stations (verspreid over de VS) uitgezonden.

Nu, nog geen jaar na het uitbrengen van de cd Resurreccin is/wordt de muziek gedraaid op zo'n 85 radio stations verspreid over de wereld, van Australie tot en met Canada, waarvan het merendeel in de VS en Canada welke samen goed zijn voor zo'n 55 stations.

Tevens verschijnt er in het wereldwijd gerespecteerde Latin Beat Magazine een artikel over deze Nederlandse Latin Jazz formatie die duidelijk zijn eigen koers aan het varen is. Dit artikel zal verschijnen in het blad dat uitkomt in de maand juni/juli.

Meer informatie over Panchito kan gevonden worden op:
www.panchito.nl
www.myspace.com/worldfusionmusic


Met vriendelijke groeten,


Andr van Berlo

World Fusion Music
Bloklandstraat 82A
3036TN Rotterdam
0626302519
info@worldfusionmusic.nl


Deel: ' Nederlandse Latin Jazz in opkomst in VS '




Lees ook