expostbus51


MINISTERIE EZ

https://www.minez.nl

MIN EZ: Nederlandse LPG-systemen in China

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: persbericht
Nummer: 050
Datum: 12-04-1999

NEDERLANDSE LPG-SYSTEMEN IN CHINA

Minister Jorritsma heeft op maandag 12 april een pakket LPG-systemen, om milieuvervuiling door wegtransport in Chinese steden te verminderen, aangeboden aan de Chinese vice-premier Li Lanqing.

Pakket
Vier type auto.s, in totaal 80 Chinese taxi.s, zullen omgebouwd worden en een Nederlandse LPG-installatie krijgen. Daarnaast zullen 10 bussen een Nederlands CNG-systeem (Compressed Natural Gas) krijgen en worden er 3 Nederlandse vulstations geïnstalleerd.
Het pakket bevat ook een trainingscomponent, waarbij Chinese technici en betrokken ambtenaren vertrouwd worden gemaakt met veiligheidsnormen en milieuwetgeving, gebaseerd op Nederlandse en Europese regelgeving.
TNO zal de prestaties van de voertuigen monitoren. Het ministerie van Economische Zaken verleent een bijdrage van fl. 2 mln. De industrie draagt fl. 800.000 bij.

Bedrijven
Nederlandse bedrijven die op dit gebied actief zijn in China zijn: Vialle, AG, Prins, Deltec, Koltec, Van Tilburg Bastianen en TNO Wegtransport.
Vialle heeft een studie afgerond in Beijing naar de ombouw van benzine-bussen en AG bestudeert momenteel de ombouw van benzine taxi.s in Shanghai. Deltec doet in deze stad een studie naar de ombouw van diesel-bussen.

Deel: ' Nederlandse LPG-systemen in China '
Lees ook