Ingezonden persbericht

Nederlandse Magische Unie

PERSBERICHT

50 jaar Nederlandse Magische Unie
De NMU is onder de naam 'Stichting Nederlandse Magische Unie' op 23 Augustus 1951 opgericht door elf goochelaars onder leiding van Henk Vermeyden. Doel was een betere belangenbehartiging voor de Nederlandse goochelaars die op dat moment veelal in lokale goochelverenigingen en clubs actief waren. De voornaamste activiteit in die beginjaren was de organisatie van jaarlijkse congressen met veel buitenlandse deelname. Hierdoor en door deelname aan de driejaarlijkse FISM-concoursen heeft Nederland in de loop der jaren een prominente plaats weten in te nemen in de internationale goochelwereld. Het FISM, Fédération Internationale des Sociétés Magiques, is het internationale overkoepelende orgaan voor goochelaars. Geen enkel ander bij de FISM aangesloten land heeft zoveel wereldkampioenen: Niberco, Fred Kaps (3x), Tonny van Dommelen, Harry Thiery, Richard Ross (2x) en Ger Copper. Ook het afgelopen jaar wist een Nederlandse duo 'Scott the Magician & Miss Muriël' in Portugal weer de hoogste titel ''Wereldkampioen 2000" mee naar Nederland te nemen.

Wie de jeugd heeft...
Op dit moment vormt de jeugd een belangrijke speerpunt van de NMU. Het organiseren van trainingen voor de jeugdafdelingen van de diverse aangesloten verenigingen en de jaarlijkse jeugdconcoursen, trainingsdagen en opstapweekends maken een belangrijk deel van de activiteiten van de NMU anno 2001 uit. Het vormt de garantie dat de goochelstok steeds weer wordt doorgegeven, waardoor de goochelkunst in Nederland tot op de dag van vandaag leeft.

Speciale activiteiten vanwege het 50-jarig jubileum:
- 23 september Historische bijeenkomst in het archeologisch openluchtmuseum ARCHEON in Alphen aan de Rijn. Straatgoochelaars, tafelgoochelaars, ieder uur een kindervoorstelling en een JUMBO-goocheldozen-uitleg-show. Een dag waar vooral het publiek veel plezier aan zal beleven.
- Teken-een-goochelaar-wedstrijd voor iedereen tot 12 jaar. De makers van de 50 beste tekeningen ontvangen een echte JUMBO goocheldoos en worden uitgenodigd om naar de Goochelfeestdag in het ARCHEON te komen op 23 september. De Nederlandse Kampioen in het goochelen voor kinderen komt bij de maker van de allermooiste tekening thuis een voorstelling en goochelles geven. Wedstrijdformulieren worden door goochelaars na hun voorstelling aan het kinderpubliek uitgedeeld.

De Nederlandse Magische Unie
De NMU is een overkoepelende organisatie van 24 Nederlandse Goochelverenigingen. Hierbij zijn in totaal ruim 500 leden aangesloten, van professionals als Hans Klok via regelmatig optredende amateurs tot in familiekring goochelende hobbyisten. De NMU organiseert jaarlijks concoursen en studieweekends en geeft het goochelvakblad INFORMAGIE uit.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederlandse Magische Unie viert 50-jarig bestaan in Archeon '
Lees ook