TuinbouwNet


Nederlandse peren voldoen aan CCC-norm

Veel Nederlandse peren van de nieuwe oogst zijn de afgelopen weken onderzocht op restanten van de groeiremmer CCC. Uit dit onderzoek bleek dat alle onderzochte peren aan de nationale en EU-norm van 3 milligram per kilo voldoen. De sector verwacht het komende seizoen dan ook geen problemen met de afzet.

Begin dit jaar werd de fruitsector opgeschrikt toen bleek dat er in Engeland Nederlandse peren werden aangetroffen met een te hoog residugehalte CCC. Fruittelers gebruiken dit middel om de groei van de boom te remmen.

Alle organisaties in de fruitsector hebben de telers dringend gevraagd om dit voorjaar zeer terughoudend CCC in te zetten om zo een herhaling van het afgelopen seizoen te voorkomen. Uit de monsters die veilingen en handel tot nu toe hebben laten onderzoeken blijkt dat de fruittelers het advies ter harte hebben genomen.

Het afzetseizoen van Nederlandse peren loopt door tot volgend jaar juni. Tot die tijd zal de gebruikelijke residubewaking op peren worden uitgevoerd door de veilingen en handel.

Deel: ' Nederlandse peren voldoen aan CCC-norm '
Lees ook