Nederlandse producer tekent lucratieve platendeal in Engeland


Amsterdam, 20111205 -- Het gaat meer dan uitstekend met de Nederlandse dance industrie en haar artiesten. Nadat collega’s als o.a. Afrojack, Chuckie, Vato Gonzalez en Fedde Le Grand al uitstekende zaken deden in de Engelse charts lijkt dit nu ook te gaan gebeuren voor de uit Amstelveen afkomstige DJ/producer Lucky Charmes. Dankzij zijn nieuwste productie Get Outta That Corner, geproduceerd met de Nederlandse rapper Perry Mystique en de Britse singer/songwriter Natalie May, heeft Lucky Charmes een lucratieve platendeal in Engeland op zak voor meerdere singles en een artiestenalbum.

De single Get Outta That Corner laat een fusie horen tussen house en urban, een stijl die momenteel erg populair is onder de Britten. Als gevolg van een bescheiden promo mail kreeg het gezaghebbende Engelse radiostation BBC Radio de single al snel op de radar en honoreerde het met meerdere plays. Deze onverwachte steun gaf het startsein voor een muziekdeal bij de Britse maatschappij All Around The World, wat een onderdeel is van ’s werelds grootste platenmaatschappij Universal Music. Saillant detail is dat All Around The World de meeste nummer één hits en de meeste top 10 noteringen in de Engelse singles charts op haar naam mag schrijven.   

Dankzij de airplay van BBC Radio werd de single in Nederland opgepikt door radiostations als Radio 538 en FunX, waar de single lange tijd in de FunX dance charts doorbracht en zelfs de tweede positie haalde. Wereldster Tiësto liet ook zijn support zien en nam de single op in de playlist van zijn populaire radio show Club Life. Collega producers als o.a. DJ Seductive en Kid Kaio, die al remixen mochten afleveren voor Amerikaanse grootheden als Flo Rida en Diplo, verzorgden remixen voor Get Outta That Corner die hiermee de single een internationaal tintje geven.  

Tijd om stil te zitten en achterover te leunen is er voor de ambitieuze Lucky Charmes niet bij. Onlangs verzorgde hij de samenstelling en de mix van de gloednieuwe Nope Is Dope compilatie en wordt er druk gewerkt in de studio aan nieuw repertoire. Voor het artiestenalbum staan er samenwerkingen op stapel met Eva Simmons (bekend van Afrojack’s Take Over Control), Ida Corr (bekend van haar vocalen op Fedde Le Grand’s Let Me Think About It) en Joshua Kane, die in Nederland een hit scoorde met de single Love Don’t Cost A Thing en momenteel samenwerkt met Gregor Salto. 

In de aanloop naar de single release in Engeland werd Get Outta That Corner al gecompileerd op de best verkopende dance CD in het Verenigd Koninkrijk, Clubland. De single zal door All Around The World in Engeland uitgebracht worden in februari 2012, voorzien van een videoclip die geschoten werd op verschillende locaties in Amsterdam. Ook zal Get Outta That Corner officieel in landen als Australië & Nieuw Zeeland, Frankrijk, Italië, Polen, Zuid Afrika en Spanje uitgebracht worden, met meerdere landen in de rij om deze single in te lijven.

Bekijk hier de videoclip die binnen drie dagen al meer dan 50.000 views opleverde op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=FUHQv4Xpwqg   

www.lucky-charmes.com

www.selektedmusic.com


Deel: ' Nederlandse producer tekent lucratieve platendeal in Engeland '
Lees ook