Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Succesvolle Nederlandse selectie Jiu Jitsu keert met 5 medailles en concrete IOC belangstelling dik tevreden terug van Japanse World Games 2001 in Akita.

Amsterdam ,- Dinsdag 21 augustus 2001. (bron : webbies-sport.com)

Even na 17.00 uur is op Schiphol de succesvolle Nederlandse selectie Jiu Jitsu aangekomen uit het Japanse Akita, alwaar onder grote publieke belangstelling de World Games 2001 werden gehouden. Maar liefst vijf medailles, waaronder twee gouden, een zilveren en drie bronzen, werden trots getoond aan het enthousiaste ontvangstcomité op de nationale luchthaven.

Het Nederlandse Jiu Jitsu bevestigde in het Japanse Akita eens temeer haar superioriteit ten opzichte van de Franse en Duitse concurrentie en liet zien dat men anno 2001 bijna niet meer om deze sport heen kan. Mario de Edel, voorzitter van de Internationale Jiu Jitsu-federatie gaf toe dat de prestaties in Akita als katalysator voor de opzet van een professioneel Jiu Jitsu klimaat kunnen dienen en eindelijk zijn sport uit de schaduw van de Judo(bond) zullen trekken. 'Dan krijgen deze internationale topsporters eindelijk eens het klimaat dat ze verdienen'. Overigens gaf de Edel toe dat een zware delegatie van het IOC hen in Japan bezocht teneinde de organisatie door te lichten. 'Natuurlijk moeten de hoge heren het allemaal beslissen maar ik heb het gevoel dat we als sport een belangrijke stap richting Olympische status hebben gezet'.

Bron en een uitgebreide fotoreportage met interviews : www.webbies-sport.com De verrassendste sportsite van Nederland.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederlandse selectie Jiu Jitsu brengt 5 medailles terug '
Lees ook