NEDERLANDSE SKI VERENIGING


Lawine-informatie dinsdag 22 februari

_________________________________________________________________

Op dit moment lijkt de situatie in de alpenlanden zich weer wat te stabiliseren. Er is geen nieuwe sneeuw meer gevallen wat het acute lawinegevaar heeft doen afnemen. De meest actuele informatie kunt u verkrijgen door contact op te nemen met de plaatselijke VVV van uw bestemming.

Vaak wordt het lawinegevaar aangegeven met een cijfer tussen 1 en 5. De betekenis hiervan:

1. Zeer kleine kans op lawines

2. Matige kans op lawines

3. Redelijke kans op lawines (vaak met name off piste)
4. Grote lawinekans

5. Zeer grote lawinekans

Zwitserland:
De grootste kans op lawines doet zich voor in gebieden: Alpennordhang, Wallis (uitgezonderd Simplon Süd), Nord- en Mittelbünden, Engadin en Münstertal, met name boven de 2000 meter. Hoewel de lawinekans een stuk kleiner is dan maandag wordt geadviseerd om in deze gebieden niet buiten de pistes te skiën. In de overige gebieden in Zwitersland zijn er geen speciale waarschuwingen van kracht.
Voor informatie over vermisten over de maandag in Davos naar beneden gekomen lawine kunt u bellen met een speciale hotline: +41 81 414 31 55
De meest actuele lawine-informatie op internet voor Zwitserland vindt hier

Oostenrijk

Tirol
De afgelopen 24 uur is de situatie verbeterd: de versgevallen sneeuw bindt beter aan de al liggende sneeuw zodat het gevaar is afgenomen. Algemeen wordt een gevaarcijfer van 3 (op een schaal van 5) gegeven voor het lawinegevaar.
De meeste kans op sneeuwverschuivingen doet zich nog voor in Noord Tirol op een hoogte van 2000 meter of hoger. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het tourskiën en off piste skiën beperkt. In Oost Tirol is de kans op lawines bij de Tauernkam nog aanwezig in de overige gebieden in Tirol is de lawinekans gering. Klik hier voor meer informatie

Karintië
In geheel Karintië is het gevaar matig, alleen in de hoge Tauern is de kans wat groter. Gevaarcijfer 2 tot 3.
Klik hier voor meer informatie

Voralberg
Ook hier neemt het gevaar af, in het hele gebied geldt een gevaarcijfer 3 waarbij wordt aangegeven dat het gevaar met name off-piste bestaat. Er wordt dan ook aangeraden om niet buiten de pistes te gaan. Daarnaast blijft er een kans op kleine lawines in de gebieden in Voralberg.
Internet: Klik hier voor meer informatie

Franse Alpen
Hier geldt overal gevaarfase 2 tot 3, met name off piste kan er gevaar ontstaan voor lawines. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn dat het gevaar langzaam iets af zal nemen maar ook hier blijft enige voorzichtigheid geboden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederlandse Ski Vereniging Lawine-informatie alpenlanden '
Lees ook