Nederlandse tenor Marc Canto komt met debuut single “Mama”


Collega Lee Towers ontroerd na beluisteren van het nummer

OOSTERHOUT NB, 20130503 -- Het bereik van de Nederlandse tenor Marc Canto is indrukwekkend. Met toonhoogtes over drie-en-een-half octaaf weet hij menigeen te raken tot op het bot. Dat gebeurt in ieder geval met zijn eerste solo-single ‘Mama’.

Tijdens een jaarlijks Rotterdams Gala zong Marc voor het eerst zijn single waarmee hij goede vriend en collega Lee Towers wist te ontroeren. Marc; “Leen belde de volgende ochtend gelijk op en vroeg mij een MP3 te sturen zodat hij het aan Laura kon laten horen.” “ Daar ben ik natuurlijk erg trots op.”

[tenor Marc Canto]

Canto’s nieuwe solo-single ‘Mama’ is vandaag uit en o.a. beschikbaar op Itunes. Hierop zingt hij de prachtige Nederlandstalige versie van het gelijknamige nummer van Il Divo, vertaald door zanger en liedjesschrijver Tony Neef.

In september van dit jaar volgt zijn debuutalbum, met een verrassende combinatie van opzwepende klassieke nummers en gevoelige ballades.

Marc Canto in vogelvlucht
Marc Canto is nog maar 12 jaar, als een tante zijn zangtalent ontdekt en besluit om hem zangles te geven. Het zijn de eerste stappen van een succesvolle zangcarrière. Om zich verder te scholen in de muziek volgen zanglessen bij de operasterren Caroline Kaart en Christina Deutekom. Al jaren verzorgt Canto met repertoire van o.a. Andrea Bocelli, Il Divo, regelmatig optredens in binnen en buitenland voor selecte gezelschappen. 

Beluister Mama


Deel: ' Nederlandse tenor Marc Canto komt met debuut single “Mama” '
Lees ook