Nederlandse tenttrailer voor gewonde chimpansees in Afrika


Primatologe Jane Goodall zal tijdens haar bezoek aan Nederland een tenttrailer van de firma Holtkamp in ontvangst nemen die in Afrika dienst gaat doen als mobiele chimpansee kliniek

DEVENTER, 20090504 -- Op 8 en 9 mei brengt de wereldberoemde primatologe Dr. Jane Goodall een bezoek aan Nederland. Als Messenger of Peace voor de Verenigde Naties en chimpanseedeskundige met een boodschap reist ze 300 dagen per jaar de wereld rond. Ze bracht 30 jaar door in het oerwoud van Oeganda waar ze wilde chimpansees observeerde. Vandaag de dag stelt 75 jarige Goodall alles in het werk om de wilde chimpansees en hun leefgebied te beschermen en haar boodschap uit te dragen: "Ieder individu telt en ieder individu kan een verandering teweeg brengen.

Tijdens haar bezoek aan Nederland zal Dr. Goodall de tenttrailer in ontvangst nemen die door de Nederlandse firma Holtkamp geschonken wordt. Deze trailer wordt ingezet als mobiele dierenkliniek om gewonde chimpansees in het Oost-Afrikaanse Oeganda te verzorgen. De tenttrailer is geschikt voor de Afrikaanse omstandigheden en wordt omgebouwd als kliniek.
Daarnaast zal Dr. Goodall ook een bezoek brengen aan de sportschool van wereldkampioene Kickboxen Krista Fleming (bekend van NCRV programma `Geboren Leiders'). Krista Fleming zet zich actief in voor het behoud van de bedreigde wilde chimpansees.

In het kader van haar bezoek aan Nederland zal Dr. Jane Goodall 's verder op 8 mei `s avonds een lezing geven in het auditorium van Burgers Zoo in Arnhem (uitverkocht).
En op 9 mei is Dr. Jane Goodall aanwezig op de internationale School in Rotterdam en zal ze het feest bijwonen voor de vrijwilligers van het Jane Goodall Intistuut Nederland ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van het instituut in Nederland.


Deel: ' Nederlandse tenttrailer voor gewonde chimpansees in Afrika '
Lees ook