Datum:11 september 2001

UITNODIGING

Nederlandse vissector presenteert co-management systeem aan Europese politici

Breskens/Rijswijk,
Op uitnodiging van het Productschap Vis en de Provincie Zeeland brengen afgevaardigden van de Europese Commissie en het Europees Parlement op donderdag 13 september a.s. een bezoek aan de visafslag in Breskens, om daar met de Nederlandse vissector van gedachten te wisselen over co-management in de Nederlandse visserij. De dag zal geheel in het teken staan van co-management in relatie tot het toekomstige vlootbeleid.

s Morgens zal een beperkte delegatie van het Directoraat Generaal Visserij van de Europese Commissie en het Kabinet van Europees Commissaris Fischler een inhoudelijke discussie hebben met afgevaardigden van de Nederlandse visserijsector.

De discussie richt zich op het toekomstig vlootbeleid in het licht van co-management en het Groenboek over de herziening van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid.

Vóór de lunch zal een uitgebreide delegatie van de visserijcommissie van het Europees Parlement zich op initiatief van Europarlementariër A.J. Maat voegen bij dit gezelschap en een tocht maken met het Nederlandse visserij opleidingsschip Koningin Juliana.

In de middag presenteert de Nederlandse vissector het co-management in de praktijk. Door inzicht te geven in het quotabeheer door co-management groepen en de praktijkervaring die daarmee is opgedaan, zal aan de Europese delegatie worden getoond dat het co-management systeem een goede basis is voor een Europese duurzame visserij en duurzame visbestanden.

Een samenvatting en de conclusies van het bezoek zullen om 16.30 uur tijdens een persconferentie gepresenteerd worden. Alwaar ook de mogelijkheid zal zijn tot het stellen van vragen. Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Programma en deelnemerslijst zijn op aanvraag beschikbaar.

U kunt zich aanmelden voor de persconferentie bij Evelyne Esveld, per email: eesveld@pvis.nl of

per telefoon: 070 3369 640; mobiel 06 144 39 038

Deel: ' Nederlandse vissector presenteert co-management systeem '
Lees ook