KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Mark Neeleman uit Reeuwijk met bemanningslid Jos Schrier (Loosdrecht) is dit een belangrijke
trainingswedstrijd ter voorbereiding op de Bacardi Cup die vanaf 7 maart op hetzelfde wedstrijdwater plaatsvindt. De Bacardi-Cup is een limietevenement en het team wil daar hun tweede A-limiet halen om zo definitief de A-status te verkrijgen. In deze klasse vaart ook het Friese team Gerhard Potma met Frank Hettinga. In de Mistral klasse, de Olympische windsurfklasse, neemt Martijn van Geemen (lid van de A-kernploeg) deel. Overige Nederlanders in deze klasse zijn Jerome Corba (Hoogeveen) en de uit Gouda afkomstige Guido Willems.

In de Starklasse is het de Nederlanders nog niet gelukt om tijdens de eerste dag van de wedstrijdserie een plaats bij de beste tien te bemachtigen in het tussenklassement, "maar we zijn beslist niet ontevreden", zo meldt Jos Schrier telefonisch. "Het is perfect zeilweer, met windkracht vier, 28 graden en een goede
wedstrijdorganisatie, ook de baan ligt er goed in. Wel wat lastig zijn de vele windgaten die veroorzaakt worden door de Miami Skyline, we kunnen oer-hollands vanaf het water in de woonkamers van de diverse flats kijken. Maar hier hebben alle 43 deelnemende teams last van. We staan nu na drie races op een elfde plaats met een serie van 7-9-16. De nummer vijf van het klassement ligt maar 3 punten voor ons en wat dat betreft kan er nog van alles gebeuren".

Maar die 16e plaats? Jos Schrier geeft als verklaring "pechje
tussendoor", je moet op een gegeven moment door een ‘gate’ en dan kan je de linker- of de rechterboei kiezen. Wij kwamen met vijf teams over stuurboord aan bij de gekozen boei en helaas kwam een team over bakboord bij dezelfde boei. Deze boot pestte ons behoorlijk weg van de boei, want bakboord heeft nu eenmaal voorrang en we schoten langs de boei, dan moet je terugvaren en verloren we een behoorlijk aantal posities". Tot slot meldt Schrier dat er vandaag weer drie races gevaren worden en het vooral een goede training is. "We maken lange dagen, veel vaaruren van gemiddeld 10.00 uur tot 18.00 ‘s avonds en ons gevoel over de boot is goed, veel beter zelfs dan vorig jaar."

In de Mistralklasse zeilt A-kernploeglid Van Geemen waanzinnig hard, hij kan helaas moeilijk zelf zijn verhaal vertellen omdat de
Monnickendammer op een bootje slaapt dat voor anker ligt in de baai en vanaf de boot elke dag naar de wal roeit om vervolgens met plank de Mistralbaan op te gaan. Jos Schrier heeft zijn medekernploeglid gesproken en meldt dat de Nederlanders het behoorlijk goed doen. "Van de 37 windsurfers staat Jerome Corba uit Hoogeveen verrassend op een tweede plaats in het tussenklassement met een serie van 8-1-3. Martijn gaat gewoon keihard maar had in de tweede race een ocs en staat nu op een twaalfde plaats in het tussenklassement. Tijdens de eerste race lag Van Geemen continu 1, helaas pakte hij de verkeerde finishboei en moest toen snel door naar de goede boei en dit kostte hem vier posities waardoor hij als vijfde over de finishlijn kwam. De laatste race kwam hij als tweede over de finishlijn. Ook Guido Willems zette een goede serie neer met 6-dnc-4." DNC staat voor ‘did not compete’ en op de vraag waarom hij als ‘niet deelnemer’ werd geregistreerd door het wedstrijdcomité antwoordt Schrier: "materiaalpech, kapot zeil, waardoor hij terug moest naar de haven om een reservezeil op te pikken".

Uitslagen

Star, 43 teams, stand na drie races:

pl naam land r1 r2 r3 pnt

1 Mark Reynolds/Magnus Liljedahl USA 1 7 1 9

2 Marc Pickel/Thomas Auracher Ger 3 3 5 11

3 Colin Beashel/David Gile Aus 6 4 3 13

11 Mark Neeleman/Jos Schrier Ned 7 9 16 32

16 Gerhard Potma/Frank Hettinga Ned 20 16 15 51

Mistral, 36 windsurfers, stand na drie races

pl naam land r1 r2 r3 pnt

1 Mike Gephardt USA 1 4 1 6

2 Jerome Corba Ned 8 1 3 12

3 Alain Bolduc Can 2 6 7 15

12 Martijn van Geemen Ned 5 ocs 2 44

14 Guido Willems Ned 6 dnc 4 47

zie ook:http://www.ussailing.org/
_________________________________________________________________

Deel: ' Nederlandse zeilers en windsurfers van start in Miami '
Lees ook