expostbus51


Ministerie van Economische Zaken


https://www.minez.nl

EZ/Nederlandse zonnepanelen in Zuid-Afrika

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: persbericht
Nummer: 035
Datum: 05-03-1999

NEDERLANDSE ZONNEPANELEN IN ZUID-AFRIKA

Skukuza, Kruger National Park, 5 maart 1999

De Zuid-Afrikaanse onderminister van Delfstoffen en Energie, Susan Shabangu, heeft op 5 maart 1999 de eerste van de 320 zonnepanelen in gebruik genomen die door de Nederlandse regering zijn geschonken om waterpompen in het Krugerpark van stroom te voorzien. Dit gebeurde in aanwezigheid van een Nederlandse delegatie onder leiding van de plaatsvervangend directeur-generaal voor Energie, drs. P.A. Scholten. De schenking werd vorig jaar toegezegd door de minister van Economische Zaken, mw. A. Jorritsma-Lebbink, tijdens het bezoek dat zij toen aan Zuid-Afrika bracht. De zonnepanelen zijn geleverd door Shell Solar.

Op ongeveer 160 lokaties zullen pompen worden neergezet om de drinkwatervoorziening voor de dieren te verbeteren, waarbij elke pomp wordt aangedreven door twee zonnepanelen. Afgesproken is dat een aantal panelen zal worden opgesteld in het Gemsbok National Park, waar ook problemen zijn met de watertoevoer naar de drinkplaatsen.

De Nederlandse delegatie is naar Zuid-Afrika gekomen om te praten over verdere samenwerking tussen de beide landen op het gebied van energie, waaronder ook duurzame energie.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nederlandse zonnepanelen in Zuid-Afrika '
Lees ook