Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 mei 2011

NedPhO speelt op 'illegaal' dansevenement The Bootleg

Op zaterdag 21 mei spelen musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest op de nieuwste editie van The Bootleg. Dit 'illegale' dansevenement, op een geheime locatie in Amsterdam, laat zich inspireren door het absurdisme van The Roaring Twenties. Het NedPhO verzorgt twee optredens met werk van onder andere Kurt Weill. Hiermee wil het orkest zijn klassieke concerten onder de aandacht brengen bij een nieuwe doelgroep.

Na het succesvolle concert van het Nederlands Kamerorkest in Paradiso in januari, is dit wederom een initiatief van het Nederlands Philharmonisch Orkest om nieuw publiek te interesseren voor klassieke concerten. Daartoe is het NedPhO een samenwerking aangegaan met feest-en evenmentenorganisator Lloyd & Acardi, bekend van theatrale nieuwjaarsfeesten als Eyes Wide Shut, Amadeus en La Famiglia. Binnen de samenwerking zal het NedPhO een muzikale bijdrage leveren aan de evenementen van Lloyd & Acardi en zal Lloyd & Acardi klassieke concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest promoten bij zijn eigen doelgroep. Met als gemeenschappelijke doelstelling om klassieke muziek onder een nieuwe doelgroep onder de aandacht te brengen.

De bezoeker die The Bootleg weet te vinden zal worden meegesleurd in een stout gevoel van jaren '20/30 klasse en zich verliezen in een flirt van weleer. In de jaren '20 werd alcohol verboden in de VS, waarbij het brouwen, handelen en nuttigen van alcohol zich verplaatste achter gesloten deuren. Het politieke klimaat trad streng op tegen enige vorm van fabricage of handel in alcohol, terwijl de samenleving zich hier weinig van aan trok. Het criminele circuit nam hierdoor in kracht toe, er werd stiekem alcohol in de laars meegenomen (de ' bootleg') en er werd harder gefeest dan ooit te voren. Zie voor meer informatie www.roaringtimes.nl.

Deel: ' NedPhO speelt op 'illegaal' dansevenement The Bootleg '


Lees ook