Ministerie van Buitenlandse zaken België

PERSMEDEDELING
Brussel, 8 september1999

REISADVIES INDONESIE

Ingevolge de gewelddadige gebeurtenissen raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken formeel af naar Oost Timor te reizen. Het herhaalt tevens dat de provincies Aceh, Maluku, West Kalimantan (West Borneo) en Irian Jaya onveilig zijn voor toeristen en raadt aan deze, evenals de aangrenzende provincies, te mijden. De Belgische Ambassade in Jakarta is praktisch niet in de mogelijkheid om eventuele Belgen in moeilijkheden in deze gebieden bij te staan.

De toestand in traditioneel toeristische plaatsen op Java is momenteel rustig. Dit geldt ook voor de bestemmingen Bali, Lombok en Noord-Sulawesi. De toeristische infrastructuur functioneert daar op normale wijze.

De globales veiligheidssituatie in heel Indonesië noopt wel tot voorzichtigheid. 's Nachts reizen wordt afgeraden en in het algemeen reist men beter in groep. Men moet bedacht zijn op diefstal, ook op Bali. Samenscholingen in de steden zijn te mijden.

Belgen die naar Indonesië reizen wordt nog steeds aangeraden hun aanwezigheid in het land schriftelijk bij de Ambassade in Jakarta te melden op het volgend adres

Belgische Ambassade
Deutsche Bank Building,
Jalan Imam Bonjol 80,
Jakarta PUSAT,
Indonesië.
Fax 00.62.21.316.20.35

Copyright © 1997-1998
Infos
info@diplobel.org Webmaster
webmaster@diplobel.org Technical Support
support@diplobel.org

Deel: ' Negatief Belgisch reisadvies voor Indonesie '
Lees ook