Ingezonden persbericht


Negen pianisten door naar Halve Finales Liszt Concours

Zojuist heeft Lucas Vis, voorzitter van de Internationale Jury van het 9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, bekend gemaakt dat de Jury de volgende pianisten (in alfabetische volgorde) heeft uitgekozen om door te gaan naar de Halve Finales:

Masataka Goto (Japan, 1985)
Dinara Klinton (Oekraïne, 1989)
Olga Kozlova (Rusland, 1986)
Nariya Nogi (Japan, 1989)
Linzi Pan (China, 1994)
Jin Woo Park (Zuid-Korea, 1982)
Ivan Penkov (Bulgarije, 1989)
Oleksandr Poliykov (Oekraïne, 1988)
Tomoki Sakata (Japan, 1993)

Deze negen pianisten zullen tijdens de Halve Finales, van zaterdag 2 april t/m dinsdag 5 april in Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht, gaan strijden om de drie Finaleplaatsen van het Liszt Concours. De Halve Finales van het Liszt Concours zijn ook live te volgen via de webcast op www.liszt.nl, www.vredenburg.nl en www.radio4.nl/jongklassiek.

Het Liszt Concours wordt elke drie jaar in Utrecht gehouden en is in vijfentwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Het Concours is geheel gewijd aan de pianomuziek van Franz Liszt. Deze exclusieve aanpak, de uitgebreide carrièrebegeleiding én de vele internationale concertengagementen voor de Prijswinnaars geven het Liszt Concours een geheel eigen karakter. Naast het prijzengeld van meer dan E 60.000,- krijgt elke prijswinnaar een uitgebreid Career Development Programme. Dit programma is een persoonlijk traject voor de drie Prijswinnaars om hun carrière de best mogelijke ondersteuning te bieden op professioneel en artistiek gebied. Voor bijna drie jaar vertegenwoordigd het Liszt Concours de Prijswinnaars in Nederland en daarbuiten en ondersteunt hen in de rol van concertmanager. Daarnaast bestaat het programma onder meer uit een de internationale release van een cd, een website, mediatraining en ondersteuning bij de artistieke presentatie. De drie Prijswinnaars van het Liszt Concours 2008 hebben inmiddels meer dan 150 concerten gegeven in 25 landen over de hele wereld.

9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours
Halve Finales
zaterdag 2 april 2011 - 20.15 uur
zondag 3 april 2011 - 13.30 uur
maandag 4 april 2011 - 20.15 uur
dinsdag 5 april 2011 - 20.15 uur met bekendmaking uitslag

Deel: ' Negen pianisten door naar Halve Finales Liszt Concours '


Lees ook