PERSBERICHT

Voorthuizen, 14 maart 2001

NEM en HebbeZ! werken samen in Reveilweken

VOORTHUIZEN De Near East Ministry en tienermagazine HebbeZ! hebben de handen ineengeslagen voor het tienerprogramma van de Reveilweek 2001 op De Bron in Dalfsen.

Gezinsconferentie
Sinds de eerste Reveilweek in 1967 in Woudschoten, is deze gezinsconferentie niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Nederland en België. HebbeZ! heeft de afgelopen twee jaar een week georganiseerd voor tieners van 1217 jaar. Beide organisaties zien grote voordelen in de samenwerking. "Op de Reveilweek, waar traditioneel veel kinderen en tieners hun ouders mee naartoe nemen, wil de NEM op een eigentijdse manier kerken en gemeenten ondersteunen. Dat gebeurt in deze weken met bijbels onderwijs, nadruk op het werk van de Heilige Geest, lofprijzing, ontmoeting en gesprek in kleine groepen, alsmede theater en ontspanning", vertelt NEM-directeur ds. Gijs Lammerts van Bueren. "HebbeZ!, een magazine voor tieners, heeft vooral veel in huis om jongeren te bereiken, zoals creatieve en inhoudelijke workshops, GameZ!, bandjes, preez, relisoap en ideeën voor de bonte avond."

Mijn zegen heb je
Aan de hand van het thema van dit jaar, "Mijn zegen heb je", gaan beide organisaties de uitdaging aan. De samenwerking zal ook gevolgen hebben voor de twee kleinere Reveilweken in Voorthuizen. Het maximum aantal deelnemers daar is 300 en het aantal tieners is dan ook kleiner. Verschillende onderdelen van het programma op De Bron zullen echter gekopieerd kunnen worden voor deze weken. Voor alle weken geldt volgens de organisatoren "Mijn zegen heb je!"

Data Reveilweken 2001

1. Conferentiecentrum 'De Bron' in Dalfsen: 21 t/m 28 juli 2001.
2. NEM-Centrum in Voorthuizen: 28 juli t/m 4 augustus.
3. NEM-Centrum in Voorthuizen: 4 t/m 11 augustus.
Meer informatie:
NEM: tel. 0342-471318
HebbeZ!: tel. 0342-478072 (Frank Mensink)

Deel: ' NEM en HebbeZ! werken samen in Reveilweken '
Lees ook