NET5

Persberichten

Net 5 stelt 'De Meiden Van 5' uit

De directie van NET 5, heeft besloten het internetprogramma `De Meiden van 5' uit te stellen. De zender heeft hoge kwaliteitseisen, waaraan in het licht van de mediahype die ongewild is ontstaan, op dit moment niet kan worden voldaan.

De onrust onder enkele buurtbewoners van de Amsterdamse wijk waar het huis staat en waarin vijf vrouwen in hun normale dagelijkse leven over langere tijd binnenshuis zouden worden gevolgd via internet, met drie korte samenvattingen per week op de televisiezender NET 5, heeft volgens de directie van de omroep een sfeer gecreëerd die zich niet verhoudt tot de doelstellingen van het project.

De vijf vrouwen die waren uitgekozen om aan het project deel te nemen (een studente geneeskunde, een kleuterverzorgster, een zelfstandig ondernemer, een personeelsfunctionaris en een juniorproducer) kunnen onder de huidige omstandigheden niet beantwoorden aan de opzet om een zo normaal mogelijk leven te leiden. NET 5 heeft, gezien het ingetogen karakter dat dit project moet hebben wil het aan de doelstellingen beantwoorden, bewust zo min mogelijk voorpubliciteit gezocht. Het concept van `De Meiden van 5' is geen amusementair project zoals `Big Brother' of `de BUS', waarin volgens strikte spelregels een uithoudingsslag wordt gevoerd. `De Meiden van 5' moet een documentair karakter hebben, dat alleen gerealiseerd kan worden als oneigenlijke invloeden van buitenaf minimaal zijn.

Deel: ' Net 5 stelt 'De Meiden Van 5' uit '
Lees ook