Leiden, 11 mei 2002

NET GEEN PODIUMPLAATS VOOR BEN JAMINI OP SPA-FRANCORCHAMPS

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini heeft een ijzersterke indruk achtergelaten tijdens de derde race van de Van Uitert Formule Ford, verreden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. De pas 19-jarige coureur uit Huissen mengde zich aanvankelijk in de strijd om de overwinning, uiteindelijk kwam hij als vierde over de finish. "Het verloop van deze race geeft mij een goed gevoel. Een podiumplek tijdens de Pinksterraces volgende week moet er inzitten", aldus de tevreden Ben Jamini. De race telt uitsluitend mee voor het Benelux-kampioenschap.

In zijn derde race in de Van Uitert Formule Ford maakte Ben Jamini kennis met zijn derde circuit: na Circuit Park Zandvoort en Zolder werd dit keer gereden op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Ben Jamini leerde snel op de uitdagende, snelle baan. "In tegenstelling tot mijn tegenstanders rijd ik hier voor de eerste keer. In mijn eerste training hier, ruim een week geleden, kwam ik nog drie seconden op de top tekort. De verschillen werden vervolgens razendsnel kleiner." De KNAF Talent First-winnaar kwalificeerde zich in de enige tijdtraining fraai als vierde, op ruim een halve seconde van trainingssnelste Jaap van Lagen. "Ik heb de aansluiting met de kop te pakken, dat geeft een goed gevoel", vond de talentvolle coureur.

In de race mengde Ben Jamini zich vanaf de start in de strijd om de zege. Samen met Jaap van Lagen, Tristan te Pas en Xavier Maassen maakte hij deel uit van een kopgroep van vier, die als aan een touwtje over het circuit reden en geregeld van positie wisselden. Ben Jamini volgde in de beginfase van de race een slimme tactiek. "Ik behield de aansluiting met de rijders voor mij, zonder mij met de strijd te bemoeien. Ik spaarde mijn banden, in tegenstelling tot mijn tegenstanders. Op deze manier hoopte ik in het tweede deel van de race toe te kunnen slaan." Ben Jamini verloor zijn kans op een podiumplaats echter toen hij enkele ronden voor het einde van de race even naast de baan belandde. "Ik reed naast Xavier Maassen op een bocht af, daarbij kwam ik op een vuil gedeelte van het circuit terecht waar weinig grip is. Daar gleed ik even van de baan. Dat kostte mij mijn aansluiting met de top drie", blikte hij terug. Ben Jamini kon zijn race razendsnel weer hervatten, uiteindelijk kwam hij als vierde over de finish. "Ik heb desondanks een goed weekeinde achter de rug", concludeerde Ben Jamini na de race. "Ik heb mijzelf continu verbeterd, met als resultaat dat ik mij in de kwalificatietraining en in de race voorin het veld kon nestelen. Het is jammer dat ik even in de fout ging, er had vandaag een podiumplaats ingezeten. Ik heb de aansluiting met de kop te pakken en dat biedt goede vooruitzichten voor volgende week, tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort."

Volgende race: 20 mei, Circuit Park Zandvoort

Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Jaap van Lagen, 10 ronden in 25:47.167; 2. Tristan te Pas, op 0,349; 3. Xavier Maassen, op 5,498, 4. Ben Jamini, op 14,498.

Stand Benelux-kampioenschap na drie races:

1. Van Lagen 64, 2. Maassen 43, 3. Te Pas 36, 4. Ben Jamini 30.
---

Deel: ' Net geen podiumplaats voor Ben Jamini op Spa-Francorchamps '
Lees ook