- PERSBERICHT -

Amsterdam 22 maart 2000

Netpresence indivirtual media neemt Pongnet over

Full-service Internetbureau netpresence indivirtual media heeft Pongnet per 15 maart jongstleden overgenomen. Het samengaan van de twee bedrijven geeft een extra versnelling aan de groei van netpresence. Samen willen zij doorgroeien tot een toonaangevende partij in de Internetmarkt, gebruikmakend van de synergiemogelijkheden die uit de nieuwe combinatie ontstaat.

Overname

Vandaag werd bekend dat netpresence indivirtual media het op dezelfde markt opererende Pongnet overneemt. Door de overname zal Pongnet deel gaan uitmaken van de Indivirtual.com groep. Twee partijen met grote ambities vinden elkaar in deze overname. Samen willen ze doorgroeien tot een toonaangevende partij in de Internet markt. De activiteiten van Pongnet en netpresence zijn complementair. Waar bij netpresence het zwaartepunt ligt op creativiteit en de integratie van Internettoepassingen in bestaande bedrijfsprocessen, ligt het bij Pongnet op hoogwaardige techniek. De nieuwe combinatie biedt hierdoor een rijk potentieel voor synergie.

Groei

De Indivirtual.com groep groeit sterk en bestaat nu uit ongeveer 60 medewerkers. 'Het samengaan van netpresence en Pongnet geeft een extra stimulans aan de groei. De ambities van netpresence liggen nog hoger en door overname ontstaat een partij die de ambities kan waarmaken', aldus Koos van der Weijde, managing director van netpresence.

Pongnet

Internetbureau Pongnet uit Hoofddorp bestaat al 4 jaar. Directeur en oprichter van Pongnet, Ian Zein, zegt over de overname: 'Pongnet groeide met de grootste clienten aan tegen de grenzen van haar eigen capaciteit. Dit belemmerde uiteindelijk de groei. Door samen te gaan met netpresence indivirtual media en deel uit te gaan maken van de Indivirtual.com groep is doorgroei weer mogelijk'.

netpresence indivirtual media

Netpresence indivirtual media is een fullservice Internetbureau dat nieuwe media en e-commerce hanteert als strategisch instrument in een één-op-één marketingomgeving. Netpresence was in 1996 met de introductie van Freemail de voorloper in het aanbieden van gratis Internetdiensten. Sinds dit eerste initiatief heeft netpresence zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van Internetdiensten en -producten en vormt voor middelgrote en grote ondernemingen een belangrijke partner bij de inzet van nieuwe media ter realisering van de bedrijfsdoelstellingen. Netpresence indivirtual media ontwikkelde o.a. Internet-sites voor Internet Society Nederland (Isoc), Elsevier bedrijfsinformatie, Tulip.com, Ernst & Young, Uni-Invest en Nedstat. De klantenlijst wordt door de overname flink uitgebreid met klanten als KLM, VNU, ING en Numico.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):
netpresence indivirtual media
Contactpersoon: Koos van der Weijde
tel: 020 - 69 59 809
e-mail: koos@indivirtual.com
www.indivirtual.com

Pongnet internet solutions
Contactpersoon: Ian Zein
tel:023 * 56 54 575
e-mail: ian@pongnet.nl
www.pongnet.com

Winkelman & van Hessen
Contactpersoon: Jacoline van der Vijver
tel: 070 - 4 16 16 16
e-mail: jvandervijver@wenvh.nl

Deel: ' Netpresence indivirtual media neemt Pongnet over '
Lees ook