donderdag, 12 juli 2001

NetScreen 5XP beschermt tegen U-Turn attacks

Van: Q&I - Maassluis

Datum: 6 juli 2001

NetScreen Technologies, in Nederland vertegenwoordigd door Q&I in Maassluis, is de toonaangevende fabrikant van superkrachtige security platforms gebaseerd op ASICS. Vorige maand introduceerde NetScreen haar nieuwe platform type NetScreen 5XP die firewall, VPN en traffic management mogelijkheden biedt voor thuiswerkers, SOHO sites en nevenkantoren. De 5XP is vanaf vandaag via Q&I verkrijgbaar

De NetScreen 5XP biedt wire speed performance op 10 Mbit/s. De NetScreen 5XP heeft zowel firewall als VPN mogelijkheden. Daardoor kan hij op remote lokaties gebruikt worden als VPN eindpunt terwijl de firewall in de box zgn. U-turn attacks onmogelijk maakt. U-turn attacks zijn inbraakpogingen waarbij een hacker een remote opgestelde PC overneemt om van daaruit via de VPN tunnel op het hoofdnetwerk te komen. Doordat meer en meer gebruik gemaakt zal gaan worden van breedband internet aansluitingen via ADSL of via de kabel blijven gebruikers PCs steeds vaker 24 uur per dag online staan. Het gevaar van U-turn attacks wordt daardoor vele malen groter. De NetScreen 5XP biedt beveiliging tegen deze vorm van attacks.

Volgens Servie Janssen, manager product marketing van Q&I, is de 5XP naast een zeer betrouwbare ICSA-certified stateful inspection firewall en VPN appliance met Ipsec 3DES encryptie ook nog een traffic manager waardoor men de mogelijkheid heeft om prioriteiten te stellen aan de bandbreedte die verschillende applicaties toegewezen krijgen.

Door de snelle CPU, de GigaScreen ASIC en 4 MB intern geheugen kan de 5XP 3DES tunnels ondersteunen op een transmissiesnelheid van 10 Mbit/s. Dit is opmerkelijk gezien de eisen die de complexe 3DES berekeningen aan een processor stellen.

Profiel Q&I

Q&I Nederland BV levert innovatieve producten en diensten op het gebied van netwerken. Q&I streeft er naar om een kenniscentrum op het gebied van communicatietechnologie te zijn en met haar klanten partnerships te realiseren waarbij zij niet alleen producten en diensten levert, maar tevens optreedt als adviseur, daarbij anticiperend op de te verwachten trends en ontwikkelingen. Q&I kent vier activiteiten: Q&I Consultancy, Q&I Networks, Q&I Remote Beheer en Q&I Services. Q&I levert 24 uur per dag en 365 dagen per jaar ondersteuning. Focusgebieden zijn IP netwerken bestaande uit switches en routers, netwerkbeveiliging, accelerated e-infrastructures en datatransmissietechniek over koper en fiber. Q&I mag onder haar klanten onder meer rekenen Vendex-KBB, Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), Forbo, Koninklijke Schelde Groep, KPN, Casema, Defensie Telematica Organisatie (DTO), NV Bank Nederlandse Gemeenten, Interpay, Universiteit van Amsterdam, Heinz, Libertel, Holland Casino, Sociale Verzekerings Bank, Politie Rotterdam, Gemini Ziekenhuis, TNO, De Unie. Q&I is de afgelopen jaren sterk gegroeid en bouwt momenteel een nieuw pand in Delft dat in november wordt betrokken. Voor meer informatie www.qi.nl

Profiel NetScreen Technologies

NetScreen Technologies is gevestigd in Sunnyvale (Ca) en ontwikkelt op ASICs gebaseerde firewalls, VPN appliances en traffic shapers voor bedrijven en service providers. Het gebruik van ASICs leidt tot een hoge capaciteit en zeer snelle verwerkingssnelheden.

Deel: ' NetScreen 5XP beschermt tegen U-Turn attacks '
Lees ook