Ingezonden persbericht


Network Associates start nieuw initiatief voor beveiliging van draadloze technologie

AMSTERDAM, 24 februari 2003 Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, kondigt vandaag een nieuw initiatief op het gebied van beveiliging van draadloze omgevingen aan, ter voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen in deze markt. Volgens McAfee Security, productgroep van Network Associates, zal het initiatief uit twee delen bestaan. Het eerste deel is gericht op het ontwikkelen van beveiligingsproducten voor aanbieders van mobiele communicatie, platformontwikkelaars en producenten van draadloze apparatuur. Het tweede deel is gericht op het integreren van de verschillende draadloze technologieën en standaarden die door veel bedrijven worden gebruikt.

De ontwikkeling van nieuwe draadloze technologieën brengt naast nieuwe mogelijkheden ook een aantal nieuwe problemen met zich mee. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het brede aanbod aan apparatuur, diensten en de snelle stijging van het aantal gebruikers, waardoor het aantal risico's toeneemt. Volgens recent onderzoek van Mercer Management Consulting zullen beveiligingslekken in draadloze netwerken de mobiele operators alleen al in Noord Amerika 4 miljard dollar kosten in 2005.

Om deze nieuwe risico's aan te pakken heeft McAfee recent een aantal strategische samenwerkingsverbanden gesloten met vooraanstaande bedrijven als Texas Instruments en Symbian. Daarnaast ontwikkelt McAfee nieuwe, innovatieve technologieën voor haar beveiligingsproducten VirusScan, ThreatScan en haar anti-spamproducten om draadloze netwerken veiliger te maken en de content beter te beschermen.

"Door de opkomst van nieuwe mobiele apparatuur en draadloze netwerken in het bedrijfsleven wordt het beveiligen van werknemers en hun apparatuur essentieel," aldus Dana Tardelli, research director bij Aberdeen. "Met dit initiatief voor draadloze beveiliging richt Network Associates zich op de carriers en bedrijven voor wie beveiliging een noodzaak is om hun netwerken en klanten te beschermen."

Het nieuwe initiatief is gebaseerd op het online servicemodel van Network Associates, dat eenvoudig is in het gebruik en klanten continue van updates voorziet, en maakt gebruik van de ervaring die McAfee heeft opgedaan op het gebied van vaste netwerken. Door deze ervaring is Network Associates ook een belangrijke partner voor ontwikkelaars van draadloze producten, telefoonmaatschappijen, en platformaanbieders over de hele wereld bij het ontwikkelen van een overkoepelende verdediging voor de volgende generatie van draadloze apparatuur, zoals PDA's.

"Draadloze technologie verandert het communicatielandschap. Met de toegenomen mobiliteit komt ook de verantwoordelijkheid er voor te zorgen dat draadloze netwerken en apparaten ook echt veilig en betrouwbaar zijn," verklaart Sal Viveros, senior president marketing van Network Associates. "De risico's die gepaard gaan met mobiele technologie zijn te voorkomen en ons initiatief is erop gericht om zowel de aanbieders als de gebruikers van mobiele technologie hierover voor te lichten."

Tijdens de Mobile Enterprise Conferentie, die van 4 t/m 6 maart in het Amsterdamse Hilton Hotel wordt georganiseerd, zal Sal Viveros, senior president marketing van Network Associates, de speerpunten van het initiatief presenteren in een keynote speech. De Mobile Enterprise Conferentie biedt bezoekers praktijkvoorbeelden en case studies van succesvolle implementaties van mobiele netwerken, gepresenteerd door sprekers van vooraanstaande bedrijven als Siemens, Alcatel, Accenture, Intel en Network Associates.

Als onderdeel van de totale netwerkbeschermingsstrategie biedt Sniffer Technologies, een productgroep van Network Associates, verschillende producten zoals Sniffer Mobile en Sniffer Wireless voor de inzet en beschikbaarheid van 2.5G, 3G en 802.11a en 802.11b draadloze netwerken die door veel carriers worden gebruikt.

Samenwerkingsverbanden
Om carriers en bedrijven betere end-to-end bescherming te kunnen bieden heeft Network Associates verschillende samenwrerkingsverbanden gesloten met de grote producenten van draadloze apparatuur en technologie, en verschillende grote carriers. Zo heeft Network Associates recent een OEM-overeenkomst gesloten met Texas Instruments voor ondersteuning van TI's populaire OMAP platform. De overeenkomst met Texas Instruments maakt een snellere ontwikkeling van beveiligde 2.5G en 3G handsets en PDA's mogelijk.

"Krachtige, efficiënte en transparante beveiliging is een noodzaak voor de ontwikkeling van geavanceerde multimedia-applicaties," aldus Alain Mutricy, vice president van Texas Instruments en general manager van het OMAP platform. "Door de combinatie van de on-chip hardwarebescherming van Texas Instruments' nieuwe OMAP processoren en de mobiele beveiligingsproducten van Network Associates zal de ontwikkeling van draadloze netwerken worden gestimuleerd. De betere beveiliging en systeemprestaties zullen bedrijven en consumenten de zekerheid geven die nodig is voor brede adoptie van draadloze technologie."

Om het scala aan draadloze beveiligingsmogelijkheden nog verder uit te breiden is Network Associates ook toegetreden tot het Platinum Partner Program van mobiel platformontwikkelaar Symbian. Beide bedrijven zullen samen werken aan het ontwerp van geïntegreerde beveiligingssoftware voor het Symbian Operating System, dat wordt gebruikt door vooraanstaande producenten van mobiele apparatuur, waaronder Motorola, Nokia, Samsung, Siemens en SonyEricsson.

"Nu Symbian OS producten wereldwijd worden gebruikt is het van cruciaal belang dat we een complete beveiliging bieden aan onze licentiehouders," aldus Gilles Allain, vice president voor partnerships en alliances van Symbian. "Door een Symbian Platinum Partner te worden, toont Network Associates haar toewijding aan de continue ontwikkeling van het Symbian OS platform en aan het leveren van betere en veilige producten gebaseerd op ons platform."

De samenwerkingsovereenkomsten met Texas Instruments en Symbian zijn een eerste stap in een proces gericht op het beveiligen van de apparatuur en de communicatie van het draadloze tijdperk. Network Associates ontwikkelt momenteel een compleet aanbod aan producten en diensten voor een overkoepelende, volledige bescherming van draadloze omgevingen. Net als bij 'vaste' netwerken is Network Associates erop gericht om optimale bescherming te bieden op elk toegangspunt van een draadloos netwerk.

McAfee Security

Deel: ' Network Associates start nieuw initiatief voor beveiliging van draad.. '
Lees ook