Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Network Associates wordt Symbian Platinum partner en biedt beveiligingsoplossingen voor Symbian OS

McAfee Security beschermt 3G-apparaten tegen kwaadaardige code

Amsterdam, 26 februari 2003 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, en Symbian, het wereldwijde standaard besturingssysteem voor smartphones, hebben een samenwerkingsverband gesloten. Beide bedrijven zullen samenwerken aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van beveiligingsoplossingen voor de Symbian OS smartphones.

Technici van McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team) en Symbian zullen nauw samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe generaties van Symbian besturingssystemen. Dankzij het samenwerkingsverband zal Network Associates nieuwe technologieën voor contentbescherming kunnen ontwikkelen, nodig om toekomstige smartphone gebruikers en draadloze carriers te beschermen tegen de gevolgen van kwaadaardige code.

"2.5G en 3G worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Hackers en virusschrijvers zullen ongetwijfeld aanvallen opzetten tegen de nieuwe technologieën en diensten. Het is dan ook bijzonder belangrijk om vandaag al samen te werken met de mobiele industrie om beveiligde oplossingen te ontwikkelen," aldus Arvind Narain, senior vice president van McAfee Security.

Leden van het Symbian Platinum Programma ontwikkelen sterk geïntegreerde hard- en software voor Symbian OS. Symbian Platinum Partners hebben de beschikking over verschillende diensten, waaronder technische ondersteuning en gezamenlijke marketing. Symbian Platinum Partners krijgen ook in een vroeg stadium toegang tot het Symbian OS Development Kit, dat broncode, testcode, interne documentatie, programmeerinterfaces voor de kernel en device drivers, en ROM-ontwikkeltools bevat. Voor meer informatie, zie www.symbian.com/partners/part-platnm.html

Network Associates heeft eerder al haar nieuwe initiatief op het gebied van beveiliging van draadloze omgevingen aangekondigd, ter voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen in deze markt. Het initiatief bestaat uit twee delen: het ontwikkelen van beveiligingsproducten voor aanbieders van mobiele communicatie, platformontwikkelaars en producenten van draadloze apparatuur, en het integreren van de verschillende draadloze technologieën en standaarden die door veel bedrijven worden gebruikt. Het samenwerkingsverband met Symbian past in het eerste deel van Network Associates' wireless security initiatief.

Symbian
Symbian ontwikkelt wereldwijde standaard besturingssystemen voor geavanceerde mobiele telefoons, en geeft licenties uit voor deze systemen. Verschillende vooraanstaande leveranciers van apparaten maken gebruik van Symbian OS, waaronder Motorola, Nokia, Samsung, Siemens en Sony Ericsson. Licentiehouders van Symbian OS zijn verantwoordelijk voor 80% van de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons. Symbian's missie is om een wereldwijde markt te creëren voor Symbian OS mobiele telefoons door haar licentiehouders in staat te stellen om marktleidende producten te ontwikkelen. De FOMA F2051, Sony Ericsson P800 Smartphone, Nokia 9210 series, 7650, 3650 en N-Gage zijn allemaal Symbian OS-telefoons. In januari 2003 hadden negen Symbian licentiehouders twintig Symbian OS-telefoons in ontwikkeling. Voor meer informatie, zie www.symbian.com.

McAfee

Deel: ' Network Associates wordt Symbian Platinum partner en biedt beveiligi.. '
Lees ook