Neways neemt BuS Group over


SON, 20140711 -- NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (NYSE Euronext: NEWAY) maakt bekend dat vandaag de koopovereenkomst van de acquisitie door Neways van BuS Holding GmbH (BuS Group) is getekend. Door deze acquisitie, die reeds op 10 april 2014 was aangekondigd, wordt Neways een Europese top-5 EMS speler.

BuS Group levert elektronische oplossingen voor de EMS (‘Electronic Manufacturing Services’)-markt, en biedt hoogwaardige expertise op het gebied van technologie en ontwikkeling, en is in hoge mate servicegericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Riesa (Duitsland). BuS Group heeft in totaal zo’n 900 werknemers in dienst, waaronder 50 ontwikkelaars. De onderneming verwacht circa € 118 miljoen aan omzet te realiseren in 2014 met een EBIT marge van ongeveer 6%.

De financiële details van de acquisitie en de definitieve overnameprijs zullen worden gebaseerd op het begin juli afgeronde due diligence onderzoek en de resultaten van BuS Group over het eerste halfjaar van 2014, waarover nog accountantscontrole dient plaats te vinden.

Zoals reeds aangekondigd, financiert Neways de acquisitie met een combinatie van eigen en vreemd vermogen. Het grootste gedeelte van de overname wordt gefinancierd door de bestaande kredietfaciliteiten te verhogen van € 30 miljoen naar € 50 miljoen en de uitgifte van achtergestelde converteerbare obligatieleningen ter waarde van € 5 miljoen. Daarnaast is de Raad van Bestuur van Neways, zoals ook eerder gemeld, gemachtigd door de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders om over te gaan tot de uitgifte van nieuwe gewone aandelen tot een maximum van 20% van het gewone uitstaande aandelenkapitaal.

Neways verwacht dat er aanzienlijke synergievoordelen kunnen worden behaald met deze acquisitie, omdat de strategie van de beide ondernemingen nauw op elkaar aansluit en de klantenbasis, marktsegmenten en activiteiten complementair zijn. BuS Group zal vanaf 1 juli 2014 worden geconsolideerd en vanaf deze datum bijdragen aan de winst per aandeel. 

Persbericht in PDF: EN NL


Deel: ' Neways neemt BuS Group over '
Lees ook