Newconomy

Newconomy-partner Diginotar sluit financieringsronde succesvol af

Amsterdam, 7 december 2001

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY) maakt bekend dat DigiNotar, een samenwerkingsverband tussen het Nederlandse notariaat en IT specialisten, een tweede financieringsronde van EUR 2,4 miljoen succesvol heeft afgesloten. Het vertrouwen in de toekomst van DigiNotar blijkt uit het feit dat toonaangevende nieuwe aandeelhouders zijn aangetrokken als Rabo Participaties, De Lage Landen en een 30-tal notariskantoren, verenigd in de Stichting Notarisparticipatie DigiNotar.
Na deze financieringsronde houdt Newconomy een belang van 24,2% in DigiNotar.

Achtergrondinformatie DigiNotar

DigiNotar verleent notariële diensten voor het internet. Bij het versturen van informatie over het internet is er behoefte aan betrouwbaarheidsgaranties. DigiNotar, een initiatief voortgekomen uit een project van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, voorziet in deze behoefte. De onderneming geeft onder meer digitale certificaten af met als doel de identiteit van personen en instellingen die van het internet gebruikmaken vast te stellen. Uitgangspunt is het principe van de "trusted third party". DigiNotar verstrekt digitale sleutels die het zetten van een digitale handtekening mogelijk maakt. Het DigiNotar-certificaat geeft aan van wie de digitale handtekening is.

DigiNotar directeur en notaris Dick Batenburg: 'Deze financiering stelt ons in staat om onze dienstverlening sterk te gaan uitbereiden. Het notariaat vormt momenteel nog onze belangrijkste afzetmarkt, maar op termijn zal het notariaat een minder groot deel van onze omzet uitmaken. We richten ons op iedereen die aan elektronische communicatie wil doen. Grote hypotheekverstrekkers willen communiceren met tussenpersonen, maar wel de zekerheid hebben dat hun elektronische gesprekspartner is wie hij zegt te zijn. Wij leveren daarvoor de digitale handtekening plús de mogelijkheid van digitale opslag. Het getuigt van vertrouwen in de toekomst van DigiNotar dat zulke sterke partijen met ons in zee zijn gegaan'.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie):

Cees van Steijn Peter Kuipers
Directeur Directeur
Mobiel: +31 (0)6 50691920 Mobiel: +31 (0)6 51496339

Newconomy N.V.
Paasheuvelweg 50
1105 BJ Amsterdam NL
T: +31 (0)20 495 2000
F: + 31 (0)20 495 2001

<<011207 Pb Diginotar.doc>>

---

---

Deel: ' Newconomy-partner Diginotar sluit financieringsronde af '
Lees ook