Nexans wint contract van 75 miljoen euro voor voedingskabels, umbilicals en accessoires voor Statoil's Åsgard olie- en gasveld in Noorse Zee

PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20111102 --

Geleverde kabels maken deel uit van een groter onderzees gascompressieproject in het Åsgard-veld

Nexans (Parijs:NEX), een wereldwijd toonaangevende expert in de kabelindustrie, heeft een contract van 75 miljoen euro toegewezen gekregen van Statoil voor het ontwerpen, produceren en leveren van in totaal 165 km statische en dynamische power umbilicals en voedingskabels, evenals benodigde accessoires, voor het Åsgard olie- en gasveld in de Noorse Zee.

De gespecialiseerde productiefaciliteiten van Nexans in Noorwegen, Halden, Rognan en Namsos, alsook Charleroi in België zullen worden betrokken bij de uitvoering van dit complexe onderzeese project. Nexans zal vier lengtes voedingskabel en power umbilicals leveren die elk 40 kilometer lang zijn, twee lengtes dynamische power umbilicals en 2,3 km umbilicals voor standaard service.

Ragnvald Graff, Sales en Marketing Directeur van de Energiedivisie bij Nexans Norway verklaart: “Het winnen van dit power umbilical-project als onderdeel van een uitgebreider Statoil-project is een echt bewijs van onze technologie en producten. In dit project zal Nexans in nauwe samenwerking met Statoil zorgen voor verdere innovatie en technologie om de zeer veeleisende behoeften van de projecten te vervullen."

Åsgard olie- en gasveld

Het Åsgard olie- en gasveld bevindt zich in de Noorse Zee op ongeveer 200 kilometer van de kust van Midden-Noorwegen. Het levert ongeveer 28 miljard kubieke meter gas en 14 miljoen vaten condensaat, wat gelijk is aan 220 miljoen vaten olie-equivalenten.

Het Åsgard olie- en gasveld bestaat uit: Åsgard A, een Floating Production Storage Offloading-vaartuig (FPSO); Åsgard B, een drijvende, gedeeltelijk onder water liggend gasproductieplatform, en het Åsgard C-vaartuig, dat wordt gebruikt voor het opslaan van gascondensaat (lichte olie).

De onderzeese velden Midgard en Mikkel zijn terugverbonden met Åsgard B. Zij verliezen de druk die nodig is om hun bronstromen terug te voeren naar het drijvende, gedeeltelijk onder water liggende gasproductieplatform, Åsgard B. Statoil is van plan om een onderzees gascompressiesysteem te gebruiken om de resterende reserves vanuit deze gebieden te helpen terug te winnen.

De power umbilical

De door Nexans ontwikkelde power umbilicals integreren de functies van voedingskabels en umbilicals in een enkele kabel, waardoor een hoog-voltage (HV) levering mogelijk wordt gemaakt voor diepwaterprojecten. De power umbilical omvat een aantal stalen buizen en vezeloptische elementen, signaalkabels voor controle en toezicht, alsmede geïsoleerde voedingskernen, die allemaal worden voorzien vanuit de eigen fabrieken van Nexans. Door het elimineren van de noodzaak om gescheiden power en controle-umbilicals te vervoeren en te installeren, verlaagt de power umbilical aanzienlijk de transport- en installatiekosten.

Over Nexans

Raadpleeg www.nexans.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Nexans
Pers
Céline Révillon
Tel. : +33 (0)1 73 23 84 12
Celine.revillon@nexans.com
of
Beleggersrelaties
Michel Gédéon
Tel.: +33 (0)1 73 23 85 31

Michel.gedeon@nexans.com

Ticker_symbol BOURSE:NEX
ISIN FR0000044448

Deel: ' Nexans wint contract voor Åsgard olie- en gasveld in Noorse Zee '
Lees ook