Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

NextiraOne versterkt positie in Nederlandse markt met aankoop van Citee

Den Haag, 8 oktober 2004 - NextiraOne deelt mede dat er overeenstemming is bereikt met de curator van het failliete RT Companies over de aankoop van aktiva van Citee. De acquisitie versterkt NextiraOne's positie als één van de leidende aanbieders van communicatie oplossingen op de Nederlandse markt. Het betreft hier de voormalige SIMS (System Integration and Managed Services) unit.

Citee's kracht op het gebied van server-based computing, storage, Windows applicaties en security complementeert NextiraOne's expertise in geconvergeerde voice en data communicatie.

NextiraOne is Europa's grootste integrator van IP convergentie oplossingen en heeft netwerken geïnstalleerd met meer dan 500.000 Voice over IP (VoIP) gebruikers in Europa. Met 300 medewerkers realiseerde Citee een omzet van circa 39 miljoen euro in 2003.

Voor een voorspoedige overgang van alle SIMS klanten is het NextiraOne's eerste prioriteit om aan bestaande klanten de technische en service ondersteuning te garanderen. Bestaande en toekomstige klanten kunnen vanaf vandaag profiteren van het uitgebreide portfolio van oplossingen en services, waarbij ze het hoogste niveau van service van NextiraOne kunnen verwachten op zowel infrastructuur als applicatiediensten.

"NextiraOne's aankoop van Citee positioneert NextiraOne als één van de grotere marktleiders van geconvergeerde communicatieoplossingen in Nederland. Klanten profiteren van NextiraOne's enorme diversiteit aan expertise en vakkundigheid om een compleet portfolio van managed services oplossingen te verzorgen," zegt Nico Pilkes, Managing Director, NextiraOne Nederland.

Over NextiraOne

Met hoofdkantoren in Parijs, Frankrijk en Houston, Texas, USA is NextiraOne marktleider in 'world class solutions' en Life Cycle Services. Dit varieert van planning en ontwerp tot implementatie, ondersteuning en beheer van spraak-, data- en geconvergeerde communicatie netwerken. Als internationale serviceorganisatie met een uitgebreid portfolio van certificaten en productexpertise, levert NextiraOne 'best-in-class' technologieën van gerenommeerde bedrijven als Alcatel, Cisco Systems, Genesys, iPass en Nortel Networks. NextiraOne levert advies en ontwerpt oplossingen variërend van contact centre toepassingen tot outsourcing van complete netwerk infrastructuren. Kijk voor meer informatie op www.nextiraone.nl. NextiraOne is onderdeel van Platinum Equity (www.platinumequity.com), een wereldwijde investeringsorganisatie gespecialiseerd in het strategisch opereren van bedrijven met 'mission critical' diensten en oplossingen aan de hand van een uniek M&A&OSM model.

Deel: ' NextiraOne versterkt positie in Nederlandse markt met aankoop van Ci.. '


Lees ook