Den Haag, 22 september 1999
=persbericht=
 
 
NEXUS haalt mondiaal doorbrekende Argentijnse kunstenaar naar Nederland

Buenos Diaz" moderne kunst

Donderdag 7 oktober 1999 opent de ambassadeur van Argentinië, Alberto L. Daverede, de expositie "Buenos Diaz" in kunsthandel Ivo Bouwman te Den Haag. De expositie toont een selectie van ruim twintig moderne, figuratieve werken van de mondiaal doorbrekende Argentijnse kunstenaar Raul Diaz. Organisatie van de expositie is in handen van NEXUS moderne kunst, dit jaar opgericht door Ivo Bouwman.

Verkocht
Bouwman, o.a. bekend als kunstkenner van de AVRO-televisiereeks "Tussen Kunst en Kitsch", kwam voor het eerst in aanraking met de werken van Diaz op de expositie "Artistas Argentinos" in Amsterdam (1997). Hij was meteen verkocht. Nu, twee jaar later, markeert oktober de komst van Raul Diaz naar ons land. Zijn tweede bezoek aan Nederland, ditmaal voor zijn eerste solo expositie.
Dat Diaz geen onbekende is in de wereld van de moderne kunst, bewijst een lange lijst van individuele exposities in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Daarnaast werd werk van zijn hand opgenomen in meer dan vijftig groepsexposities. Momenteel maken zijn schilderijen deel uit van omvangrijke collecties in o.a. de Verenigde Staten, Israël en Frankrijk.

Autodidact
Diaz werd geboren in 1952 in Cordoba, Argentinië, waar hij nog steeds woont en werkt. Hoewel Diaz van huis uit architect is, heeft hij zichzelf niet kunnen losmaken van de innerlijke roep om schilder te worden. Als autodidact, heeft hij een plaats verworven onder de meest prominente kunstenaars van Argentinië.
De schilderkunst van Diaz vormt een interessante aanvulling op de collectie van NEXUS, waarin reeds werken van onder meer Andy Warhol, Rob Scholte, Sam Drukker, Carlo Maria Mariani en Julio Larraz zijn vertegenwoordigd. De expositie is geopend voor publiek van 8 t/m 24 oktober 1999, van 13.00 tot 17.00 uur of op telefonische afspraak.

0-0-0-0-0

Deel: ' Nexus haalt Argentijnse kunstenaar Raul Diaz naar Nederland '
Lees ook