Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 01-03-2013

NIELS UIT UTRECHT UITGEROEPEN TOT 'DE BESTE GITARIST VAN NEDERLAND' IN AVRO'S ROODSHOW

Niels Onstenk uit Utrecht is vanmiddag in AVRO's Roodshow uitgeroepen tot de grote winnaar van 'De Beste Gitarist van Nederland'. Tijdens de spannende finale waarbij hij het op moest nemen tegen twee andere finalisten, werd hij unaniem door de jury uitgeroepen tot winnaar. Hij wint een exclusieve jamsessie in de Ziggo Dome met één van de allerbeste gitaristen aller tijden: Mark Knopfler.

Tijdens de spannende finale van De Beste Gitarist van Nederland speelde Niels Onstenk (1988) uit Utrecht het nummer 'Another Day' van Buckshot Lefonque met de Top 2000 Band. Daarnaast moest hij ook een freestyle solo spelen. De jury, bestaande uit de gitaristen Jan Akkerman, JB Meyers en Rob Winter en Mark van Schaik (hoofdredacteur van tijdschrift Gitarist) koos voor Niels.

"Onze keuze is gevallen op Niels Onstenk vanwege zijn voortreffelijke nootkeuze, timing en creativiteit. Op een paar kleine slordigheidjes na speelde Niels een goede solo. Hij komt erg laidback over en wij willen hem aanraden om iets energieker over te komen tijdens zijn solo's op het podium," aldus Mark van Schaik, voorzitter van de jury.

Winnaar Niels Onstenk: "Ik vind het fantastisch dat ik met Mark Knopfler kan jammen. En ik wil graag met hem praten over zijn carrière en horen wat zijn tips voor mij zijn. Tijdens de finale voelde ik mij erg zeker op het podium, omdat ik al veel podiumervaring heb. Ik wilde winnen en dat is gelukt!"

Meer informatie:
roodshow.avro.nl

AVRO Roodshow, met DJ Jan-Willem Roodbeen, is elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen bij de AVRO op Radio 2.


Noot voor redacties

Deel: ' Niels Onstenk uit Utrecht winnaar 'De Beste Gitarist van Nederland' '


Lees ook