Niet-geïndiceerde griepprik valt buiten WTG

LHV-nieuwsbericht van 25/03/99.

De overheid heeft onlangs besloten dat per 1 januari 1999 de griepprik zonder medische indicatie buiten de Wet Tarieven Gezondheidszorg (WTG) valt. Dit betekent dat ook voor de ziekenfondsverzekerden een vaccinatietarief in rekening mag worden gebracht. De aflevering van het griepvaccin door apotheekhoudenden blijft wel onder de WTG vallen. Het tarief voor de griepvaccinatie in het kader van het Nationaal Programma Grieppreventie valt al sinds 7 november 1997 buiten de WTG gebracht. De niet-medisch geïndiceerde griepprik bleef echter wel vallen onder het regime van de WTG. Het COTG vond dat de niet-medisch geïndiceerde griepgriep die door de huisarts aan de ziekenfondspatiënt werd toegediend daarmee niet apart in rekening mocht worden gebracht; het maakte onderdeel uit van het abonnement. De LHV ging hiertegen in beroep.

Naast de buiten WTG-plaatsing van de niet-medisch geïndiceerde griepvaccinatie is de LHV tevens druk doende om een informatietarief en een tarief voor de reizigersadvisering mogelijk te maken. Het is niet uitgesloten dat deze tarieven eveneens buiten de WTG worden gebracht.

Declaraties Nationaal Programma Grieppreventie 1998 nog niet ingediend? Voorkom vertraging! Declaraties a.u.b. indienen vóór de campagne van 1999. Voor eventuele nieuwe declaratieformulieren: SVM, telefoon 030-2740811.

© copyright LHV 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Niet-geindiceerde griepprik valt buiten WTG '
Lees ook