Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuw BEA WebLogic Platform leidt tijdperk van bedrijfsintegratie in

Nieuwe software loopt voorop in convergentie van applicatieontwikkeling en integratie;

Amstelveen- 4 maart 2003-BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) annonceert vandaag BEA WebLogic Platform 8.1, een nieuwe versie van BEA's applicatie-infrastructuursoftware. BEA WebLogic Platform 8.1 is ontworpen om superieure businessintegratie te bieden dankzij de convergentie van applicatieontwikkeling en applicatie-integratie. Deze convergentie verbetert:

* hergebruik van de software-infrastructuur

* bedrijfsflexibiliteit

* synergie van vaardigheden
Dat alles zal uiteindelijk leiden tot kostenbesparingen. BEA WebLogic Platform 8.1 is gebaseerd op een uniforme architectuur die nieuwe versies bevat van BEA's applicatieserver en Java Virtual Machine (JVM), BEA's enterprise portal en applicatieontwikkelraamwerk, en BEA's innovatieve integratieoplossing.
BEA introduceerde het afgelopen jaar WebLogic Platform 7.0 nadat klanten hadden gevraagd naar mogelijkheden om applicaties en webservices eenvoudiger te kunnen ontwikkelen, in gebruik te nemen, te integreren en te beheren. Sinds de introductie in juni 2002 hebben klanten van BEA het BEA WebLogic Platform aangeschaft om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren en de reactiesnelheid naar klanten, partners en medewerkers te vergroten.

BEA WebLogic Integration 8.1®
Een innovatief nieuw element in BEA's platform, BEA WebLogic Integration 8.1 luidt een nieuw tijdperk in van bedrijfsintegratie door de traditionele benadering van applicatie-integratie en businessprocesbeheer te veranderen. BEA WebLogic Integration 8.1 biedt klanten:

* een uniform raamwerk voor bedrijfsintegratie
* vereenvoudigde productie en beheer

* en een nieuwe architectuur voor de snelle bouw en integratie van applicaties, bedrijfsprocessen en partner trading community's.

BEA WebLogic Integration 8.1 zorgt voor een naadloze productieomgeving voor integratiespecialisten en applicatieontwikkelaars tegelijk dankzij de BEA WebLogic Workshop ontwikkelomgeving en een uitgebreide reeks van op standaarden gebaseerde applicatie-integratie adapters

BEA WebLogic Workshop 8.1
BEA WebLogic Platform 8.1 omvat een nieuwe applicatieontwikkelomgeving, BEA WebLogic Workshop 8.1, die zorgt voor een uniforme, servicegeoriënteerde ontwikkelomgeving voor IT-organisaties. In deze ontwikkelomgeving kunnen IT-organisaties:

* maatwerk Java- en Webapplicaties creëren,

* aangekochte softwareapplicaties of Microsoft .NET applicaties uitbreiden en koppelen aan bedrijfsprocessen

* samengestelde applicaties en procesportalen ontwikkelen. Hierdoor verbetert BEA WebLogic Workshop 8.1 de ontwikkel- en applicatie-integratiesnelheid en flexibiliteit met een factor 10 vergeleken met andere technologieën.

Zie ook het gerelateerde persbericht van vandaag.

BEA WebLogic Portal 8.1®
Een andere component van BEA WebLogic Platform 8.1, BEA WebLogic Portal 8.1 is ontworpen om de productie en het beheer van 'custom-fit' portals te vereenvoudigen. BEA's nieuwe portal-product is een van de eerste portals die:

* de nieuwe Java portlet-standaard, JSR 168, voor ontwikkeling op portlet-niveau ondersteunt.

* een op BEA WebLogic Workshop gebaseerde portaldesign- en ontwikkelomgeving heeft waardoor applicatieontwikkelaars snel portals kunnen ontwikkelen.

* en nieuwe contentmanagement, zoek-, webintegratie-mogelijkheden en native support voor wireless communicatie standaard aanbied

BEA WebLogic Security Model
BEA WebLogic Platform 8.1 biedt bovendien een uniform security-model over het gehele platform heen, en biedt daarmee een consistent mechanisme voor de beveiliging van applicaties, portals en bedrijfsprocessen. De innovatieve structuur van dit security-model vereist minder ontwikkeling en biedt grotere administratieve flexibiliteit dan andere producten. Het BEA WebLogic security-raamwerk is tevens ontworpen om producten van third-party security softwareleveranciers eenvoudig te kunnen inzetten.

BEA WebLogic Server 8.1®
Al de componenten van BEA WebLogic Platform 8.1 draaien op de nieuwe versie van BEA's applicatieserver, BEA WebLogic Server 8.1. BEA's nieuwe applicatieserver maakt het administrators mogelijk een cluster in slechts enkele minuten te configureren in plaats van uren of dagen. BEA levert de eerste applicatieserver waarmee webservices-beveiliging wordt geïmplementeerd voor de levering van Simple Object Access Protocol (SOAP) boodschappen, zodat ondernemingen met vertrouwen webservices kunnen gebruiken. BEA WebLogic Server 8.1 onderscheidt zich ook door een performancewinst van 30% vergeleken met de voorgaande versie. Hierdoor kunnen applicaties meer gebruikers en transacties aan met minder hardware.

De volgende hardware- en softwareleveranciers hebben inmiddels aangekondigd het BEA WebLogic Platform 8.1 en/of gerelateerde producten ondersteunen: Attachmate, Blue Titan, Borland, Computer Associates, Cyclone Commerce, Documentum, FileNet, HP, Hyperion, i2, Informatica, Intel Corporation, Interwoven, Manugistics, Mercator, Mercury Interactive, NEON Systems, RSA Security, Siebel Systems, Sun Microsystems, VeriSign, Yahoo! Enterprise Solutions en Yantra.

Beschikbaarheid
Een bètaversie van BEA WebLogic Platform 8.1 is per direct beschikbaar via www.bea.com. BEA WebLogic Server 8.1 en BEA WebLogic JRockit 8.1 zullen algemeen beschikbaar zijn in de lente. Het BEA WebLogic Platform 8.1, dat BEA WebLogic Workshop 8.1, BEA WebLogic Integration 8.1, BEA WebLogic Server 8.1 en BEA WebLogic Portal 8.1 bevat, komt beschikbaar in de zomer. BEA WebLogic software is beschikbaar via www.bea.com, en als onderdeel van het BEA dev2dev abonnementsprogramma.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl

Deel: ' Nieuw BEA WebLogic Platform leidt tijdperk van bedrijfsintegratie in '
Lees ook