Q4MATICS SECURITY SOLUTIONS

Nieuw bedrijf biedt digitale zekerheid

Tilburg, 31 mei 2002. Het opslaan en uitwisselen van elektronische informatie is in alle organisaties dagelijkse praktijk. Computerstoringen leiden al snel tot ernstige vertragingen in bedrijfsprocessen. In het informatietijdperk zijn computers en computernetwerken onmisbare schakels geworden.

De eenvoud waarmee informatie wordt opgevraagd en aangepast, heeft ook een keerzijde. Is de informatie niet gemanipuleerd? Zijn de bedragen in de factuur niet bijgesteld? Is dit inderdaad het oorspronkelijke document of zijn er tussentijds wijzigingen aangebracht? Is de back-up origineel en compleet? Gaat het om informatie van enig belang, dan geldt nog vaak enkel het oorspronkelijke, papieren document. Belangrijke toepassingen die kunnen bijdragen tot enorme efficiencyverbeteringen, worden door argwaan rondom elektronische gegevens tegengehouden. Voorbeelden van dergelijke toepassingen die niet of slecht van de grond komen, zijn elektronische facturering, het elektronische overheidsloket en uitwisseling van patiëntengegevens.

Q4matics Security Solutions introduceert in Nederland een krachtige oplossing waarmee het 'wat en wanneer' met juridische zekerheid vastgelegd kan worden. Met de AuthentiDate producten kunnen de inhoud en de tijd van uitgifte van documenten geregistreerd worden door middel van gekwalificeerde, digitale time stamps. Implementatie van deze oplossing stelt organisaties in staat om correspondentie met externe partijen elektronisch af te handelen. AuthentiDate is snel in te voeren, zonder excessief en omslachtig administratief werk en resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Q4matics Security Solutions
Q4matics Security Solutions is een nieuw bedrijf dat zich richt op ICT beveiligingsoplossingen. De twee oprichters van dit jonge bedrijf zijn Fulco Jungslager en Paul Hofland. Samen hebben zij vijftig jaar ervaring in de ICT branche dankzij commerciële en management posities bij onder andere ADP Network Services, Xerox, Dun & Bradstreet Software en Cosa. Naast AuthentiDate levert Q4matics Security Solutions ook risico analyse en intrusion detection systemen van Internet Security Systems (ISS).

Deel: ' Nieuw bedrijf biedt digitale zekerheid '
Lees ook