Ingezonden persbericht

Nieuw bedrijf biedt plantenextracten aan voor industrie

Holland Biodiversity wil link zijn tussen theorie en praktijk

VOORHOUT, 20040526 -- Bloemen en planten zijn meer dan alleen te eten of mooi te zijn in huiskamer of tuin. Van veel plantaardige gewassen kunnen extracten worden gemaakt met daarin hoogwaardige derivaten. Deze (oa. geneeskrachtige) extracten worden gebruikt in de medische, de farmaceutische, de chemische, de voedings- en de agro-industrie. Holland Biodiversity, het bedrijf dat zich gisteren in Leiden presenteerde, gaat zich toeleggen op het leveren van deze extracten. Daartoe zorgt het bedrijf voor de coördinatie tussen producenten en de afnemers van dit plantmateriaal.


De oprichters van het bedrijf zijn ondernemers in de groene sector. Daarom kan Holland Biodiversity naast kennis over te verhandelen extracten ook plantmateriaal in grote hoeveelheden aanbieden. De onderneming gebruikt hoogwaardige technologische methoden voor het maken van de extracten vanuit het plantmateriaal.

Holland Biodiversity gaat ten behoeve van gebruikers van interessante derivaten uit plantenextracten deze extracten beheren, uitbouwen en aanbieden. Daarnaast behoort levering van plantmateriaal tot het takenpakket van het bedrijf. Een derde activiteit is het uitvoeren van onderzoek naar het verkrijgen van nieuwe derivaten met behulp van specifieke extractiemethoden. Hier gaat het om materiaal voor de medische, de farmaceutische, de voedings- en de agro-industrie. Dat wordt gewonnen uit oa. bollen, knollen en onder glas geteelde producten. Het kan hierbij om speciaal voor dit doel geteelde gewassen gaan, maar ook om gewassen die primair voor een ander doel worden geteeld.

Holland Biodiversity streeft bij haar activiteiten naar het aanbieden van producten, waarvan de extractiemethoden via octrooien en de gewassen kwekersrechterlijk zijn beschermd. Het bedrijf levert producten en diensten op basis van contracten. Die kunnen zowel de levering van nieuwe extracten betreffen, als het gebruik van bestaande extracten, alsook de teelt van gewassen. Deze werkwijze biedt zowel de teler als de opdrachtgever extra zekerheden.

Holland Biodiversity kent zowel de technologische extractiemethodes als de gewassen, waaruit extracten te winnen zijn. Daarom kan dit bedrijf de toepassing van hoogwaardige derivaten stimuleren. Producten en diensten worden op basis van specifieke klantenwensen geleverd. Het bedrijf gaat uit van intensieve contacten met opdrachtgever en producent tijdens de productieperiode. Verder is er aandacht voor een goede kwaliteitscontrole en voor het bieden van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Uiteindelijk doel is een duurzame relatie met de klant.

www.hollandbiodiversity.com

Deel: ' Nieuw bedrijf biedt plantenextracten aan voor industrie '
Lees ook