Nieuw boek: Beter beleggen dan de bank


ZOETERWOUDE, 20170425 -- De rente is tot een historisch laag peil gezakt en zal de komende tijd nauwelijks stijgen. Het boek ‘Beter beleggen dan de bank’ biedt een alternatief. Het laat zien hoe je je geld zelf solide belegt in gerenommeerde Amerikaanse bedrijven die maandelijks of per kwartaal een deel van de winst uitkeren in de vorm van dividend. En dat levert aanzienlijk meer op dan de spaarrente.

Het boek begint met een overzicht van de verschillende mogelijkheden om te sparen voor later, met de voor- en nadelen. Van banksparen tot investeren in een vakantiewoning. Dan blijkt dat zogenaamd hoogdividendbeleggen in Amerika bijna altijd de betere optie is.

Want Amerika kent vele beursgenoteerde bedrijven en fondsen die een veel hoger dividend uitkeren dan in ons land gebruikelijk is. Dit wordt sterk gestimuleerd door de Amerikaanse overheid en heeft tot doel om ook gewone Amerikanen in de gelegenheid te stellen te sparen voor bijvoorbeeld hun pensioen. Hoogdividendbeleggen is in Amerika dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Zonder veel inspanning kun je via een bewezen strategie ook als Nederlander daarvan profiteren en 6 tot 12 procent rendement maken op je geld.

Het boek legt stap voor stap uit hoe je dat aanpakt. Niet dat het ingewikkeld is. Je begint met het bepalen van je spaardoel. Vervolgens koop je je eerste aandelen en wacht je op het eerste dividend. Als je dat eenmaal in de vingers hebt, ben je klaar voor de volgende stap en kun je je eigen portefeuille samenstellen aan de hand van de voorbeeldportefeuille. Zonder tussenkomt van wie dan ook, zonder hoge kosten te betalen aan de bank, en zonder wakker te liggen van plotselinge koersbewegingen op de beurs.

Het boek vormt een praktische handleiding voor iedereen die zijn financiële toekomst zeker wil stellen: individueel, als ZZP-er of als eigenaar van een bedrijf.


Deel: ' Nieuw boek Beter beleggen dan de bank '
Lees ook