Nieuw boek: Het hooggevoelige kind met een sterke wil


SOEST/BENNEKOM, 20170511 -- Voor kinderen die heel gevoelig en tegelijkertijd erg wilskrachtig zijn, is het vaak lastig een balans te vinden tussen hun drang naar avontuur en hun hoge prikkelgevoeligheid. Ook voor ouders is het niet altijd makkelijk om goed te reageren op de buien van deze ‘vurige draakjes’. Speciaal voor deze ouders schreef Janneke van Olphen, psycholoog met de focus op hooggevoeligheid, haar boek ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’.

Ongeveer 15 tot 20 procent van de bevolking - en dus ook van de kinderen - is hoogsensitief. Een minderheid van deze groep combineert de gevoeligheid met een zeer sterke wil. Het zijn kinderen waarbij de gevoeligheid voor de buitenwereld vaak verborgen blijft, omdat hun extraverte, energieke en enthousiaste karakter de overhand lijkt te hebben. Toch hebben deze kinderen het wel degelijk nodig dat ook hun gevoelige kant wordt herkend.

In haar boek geeft Janneke van Olphen de lezer inzichten in de wereld van het hooggevoelige, ‘strong-willed’ kind, maar ook in de ouder zelf. Hoe komt het dat deze kinderen hun opgebouwde spanning niet uiten door te huilen, maar door boos te worden? Waarom is het niet handig om daar zelf met boosheid op te reageren? Wat kun je veranderen in je eigen gedrag en reactie om de rust en harmonie in het gezin te bewaren? De uitleg die Janneke geeft met behulp van het model van de innerlijke familie, geeft de lezer handvatten om de eigen situatie te veranderen in positieve zin.

[Nieuw boek: Het hooggevoelige kind met een sterke wil]


Het hooggevoelige kind met een sterke wil van Janneke van Olphen
ISBN: 9789491687440, uitgeverij Scrivo Media
Gebonden, 128 pagina’s. Prijs: 19,95
Verkrijgbaar via de reguliere (internet)boekhandel of via www.scrivomedia.nl


Deel: ' Nieuw boek Het hooggevoelige kind met een sterke wil '
Lees ook