Nieuw boek: Toeval, Gerd Leers ontvangt eerste exemplaar


Een uitgave van Uitgeverij Boekenplan

MAASTRICHT, 20120316 -- Zondag 25 maart 2012 presenteert Uitgeverij Boekenplan het nieuwe boek Toeval, geschreven door John Schilder. De presentatie vindt plaats om 16:00 uur in boekhandel Selexyz Dominicanen te Maastricht. Het presenteren van het boek wordt onderhouden door Tim Gladdines en tevens zal Drs. Gerd Leers, oud-burgemeester van Maastricht, aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Uiteraard zal de auteur John Schilder, afkomstig uit Maastricht, eveneens aan het woord komen en vertellen over zijn boek.

[Omslag boek 'Toeval'] Al sinds zijn jeugdjaren heeft John Schilder (1963) een fascinatie voor de vragen des levens, met name voor die vragen die gerelateerd zijn aan ogenschijnlijk onverklaarbare gebeurtenissen. In zijn zoektocht naar antwoorden op die vragen heeft Schilder een, zoals hij het zelf omschrijft, “onzichtbare sturing mogen ervaren.” Een sturing die hem door een samenloop van toevalligheden in contact liet komen met interessante mensen en boeken. Deze ontmoetingen leerden hem dat vele anderen eenzelfde nieuwsgierigheid ervaren naar onverklaarbare gebeurtenissen. Dat heeft Schilder ertoe gebracht zijn ideeën over fenomenen van het leven (en met name het verschijnsel toeval) te bundelen om ze vervolgens te kunnen delen met andere geïnteresseerden. Het werd een boek dat door toevalligheden tot stand is gekomen, en met dit terugkerende thema kreeg het boek de titel Toeval.

John Schilder omschrijft zichzelf als praktiserend christen, wat voor hem in de praktijk betekent dat hij zich in zijn levenswandel laat leiden door een niet-zichtbare sturing. In zijn uiteenzetting maakt hij gebruik van religieuze, rationele en psychologische benaderingen. Het boek dient daarom met een open vizier gelezen te worden, zodat de lezer vervolgens zelf zijn of haar eigen conclusies kan trekken. Met deze aanpak hoopt hij de lezer enige handvatten te mogen bieden in zijn of haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden. In de woorden van John Schilder: “Toeval bestaat niet? Toevallig wel!”.


Deel: ' Nieuw boek Toeval, Gerd Leers ontvangt eerste exemplaar '
Lees ook