Gemeente Zoetermeer

Nieuw busstation Centrum West vanaf 25 juni open

Vanaf dinsdag 25 juni is het nieuwe busstation Centrum West open voor het publiek. Alle lokale en interlokale bussen vertrekken vanaf die dag op deze plaats.
Het busstation wordt in een later stadium afgewerkt met definitieve lichtmasten, abri's en reizigersinformatie. Tot die tijd worden er tijdelijke wacht- en informatievoorzieningen aangebracht. Dit in verband met andere werkzaamheden die hier nog moeten plaatsvinden. Ook de busperrons krijgen voorlopig een tijdelijke bestrating. Het tijdelijke busstation wordt gesloten.

Overstappen
Het nieuwe busstation zal voor reizigers die moeten overstappen aantrekkelijker worden. Wel blijft de bereikbaarheid tussen busstation en het zuidelijke NS- sprinterperron lastig vanwege het omlopen via de noodtrappen.
Medio juli is de fly-over als voetgangersverbinding over de sporen gereed waardoor beide perrons (zij het met een omweg) weer via een hellingbaan bereikbaar zijn.

NS-loket
Het (tijdelijke) NS-loket in de portocabins krijgt een plaats tussen het nieuwe busstation en het noordelijk perron van de Zoetermeer Stadslijn. U kunt dit loket bereiken via het perron

Halen en brengen reizigers
Het wegbrengen en ophalen van reizigers per auto kan plaatsvinden aan de westzijde van het nieuwe busstation onder de Afrikaweg. Daar kunt u ook kort (betaald) parkeren en er zijn taxistandplaatsen. Deze zijn vanaf 25 juni bereikbaar via de Europaweg. Vanaf 22 juli zal deze plek ook bereikbaar zijn vanaf de Amerikaweg. U kunt het nieuwe busstation vanaf de oostkant bereiken via de Nederlandlaan (hoek bij Onderlangs).

Vanaf hier kunt u direct op het perron komen.

Bereikbaarheid Centrum West vanuit de wijken
Het huidige noodpad vanuit Buytenwegh (tunneltje) zal worden verlegd en krijgt halverwege een trap. In het tunneltje zullentijdelijk fietsenklemmen worden neergezet.
Vanaf dit punt is het station alleen nog te voet bereikbaar. Fietsen moeten hier dan ook -verplicht- in de fietsenklemmen worden gestald.

De bereikbaarheid van en naar het Stadshart wordt enigszins slechter. Door de bouwwerkzaamheden in het gebied tussen busstation en het Stadshart is dit gebied afgesloten.
Reizigers naar en van het Stadshart moeten een flink stuk over het perron lopen. De mogelijkheid wordt onderzocht om een trap te plaatsen zodat vanaf het NS-perron een verbinding ontstaat met het Westwaarts, via de Nederlandlaan.

Voor reizigers naar en van de Voorweg (Driemanspolder/Meerzicht) wordt de bereikbaarheid beter. Het komende najaar wordt het gebied aan de zuidzijde van het spoor definitief ingericht, inclusief een NS fietsenstalling.

(Nood-)fietsenstallingen
In verband met de werkzaamheden is ook de bereikbaarheid voor fietsers matig tot slecht. Voor een deel wordt hieraan tegemoet gekomen door het realiseren van (nood) fietsenstallingen.
Deze komen ter plaatse van het tunneltje naar Buytenwegh, de Nederlandlaan ter hoogte van de bevoorradingsingang van de Konmar en aan de Voorwegzijde op de huidige locatie.
Om overlast van fietsen en bromfietsen op "verkeerde" plekken te voorkomen wordt rond het busstation en op de nieuwe fly-over een stallingverbod van kracht.
(Brom-)fietsen die niet in de stallingen staan zullen worden verwijderd.

Folder Bereikbaarheid Centrum West
Over de bereikbaarheid van het station Centrum West heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe folder uitgebracht. Deze is verkrijgbaar bij het NS-loket Centrum West en in de hal van het Stadhuis, afdeling Publiekszaken.Ook in alle wijkposten in Zoetermeer zijn folders beschikbaar.

Informatie
Voor informatie over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van Zoetermeer Centrum West kunt u bellen: telefoon (079) 346 8400 Voor reisinformatie kunt u ook bellen: 0900 - 9292 (0,50/min.)

Laatste wijziging: 26-6-2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuw busstation Centrum West Zoetemeer open '
Lees ook