Gemeente Utrecht

Nieuw cursusaanbod Internet in Gemeentebibliotheek Utrecht

Van oktober tot en met december 2001 organiseert de Gemeentebibliotheek drie verschillende cursussen Internet in zes bibliotheekvestigingen in de stad. In totaal bevat het aanbod 120 bijeenkomsten van 2 uur elk. De bibliotheek kan haar aanbod zo uitbreiden vanwege de opening van telematicacentra in diverse vestigingen. De Gemeentebibliotheek hecht eraan zoveel mogelijk mensen vertrouwd te maken met de computer en Internet. Via deze laagdrempelige bijeenkomsten wordt aan de vraag naar zowel eenvoudige introducties als naar cursussen voor gevorderden voldaan.

Basisvaardigheden

De cursus Basisvaardigheden is bedoeld voor personen met weinig of geen computerervaring. Er wordt duidelijk uitleg gegeven over de computer zelf. Wat zijn de onderdelen? Hoe heten ze? Elk onderdeel binnen de computer wordt bekeken. Daarna wordt uitgelegd waarvoor de verschillende toetsen op het toestenbord gebruikt worden en waarvoor de "muis" dient. Bij ieder onderdeel kan de cursist zelf oefenen. Tot slot gaan de cursisten echt even internetten.

Kennismaking met Internet

"Het was een goede en leuke cursus". "Het blijft kort! Maar dat is ook het enthousiasme".

Zomaar wat reacties op de cursus Kennismaking met Internet, die al meerdere malen op diverse locaties is gegeven. Wegens groot succes herhaalt de bibliotheek deze kennismakingsbijeenkomsten ook in het najaar. De deelnemers moeten de basisvaardigheden onder de knie hebben zoals omgaan met muis en toetsenbord. De cursus is een eerste introductie in het fenomeen Internet: hoe werkt het, wat zijn de mogelijkheden. Ook wordt een korte uitleg gegeven van zoekmachines en is een kort onderdeel rondom e-mail toegevoegd.

Internet voor gevorderden

Voor deze cursus is enige ervaring met Internet gewenst. De deelnemer heeft al eens gesurfd of iets opgezocht. Tijdens de bijeenkomst worden aan de hand van tips en voorbeelden de fijne kneepjes van het zoeken naar informatie op Internet geleerd. Hoe vind ik de juiste informatie en hoe kan ik sneller de juiste informatie vinden. Ook wordt aandacht besteed aan e-mail.

Cursusduur, locaties en kosten

Elke cursus duurt twee uur en kost 20,00 ( 10,00) voor leden, en 25,- ( 12,00) voor niet-leden.

Voor houders met een U-pas geldt een flinke korting. Leden met een U-pas betalen 5,00 ( 2,50) en niet-leden met een U-pas betalen 7,50 ( 3,00).

Belangstellenden kunnen zich opgeven door betaling van het cursusgeld bij de vestiging van hun keuze. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. De verschillende cursussen worden gegeven in de bibliotheken Kanaleneiland, Lombok, Lunetten, Overvecht, Zuilen en de Centrale bibliotheek.

Een folder met het hele cursusaanbod en meer informatie is verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek Utrecht en op www.utrecht.nl/bibliotheek.
Informatie:

Gemeentebibliotheek Utrecht

Mw. Kamphof, afdeling Communicatie Tel. 030-2861878

Mw. Zijlstra, bibliotheek Lunetten Tel. 030-2861925

Deel: ' Nieuw cursusaanbod Internet gemeentebibliotheek Utrecht '
Lees ook