Gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuw dierentehuis gaat officieel open

do 23 mei 2002

Zondag 26 mei opent wethouder mw. J. Eugster officieel het nieuwe dierentehuis aan de Oosterplas. De opening is s middags om 13.00 uur. Het nieuwe dierentehuis is gevestigd aan de oostzijde van de Oosterplas, naast het sportpark en biedt plaats aan 140 honden en katten.

De realisatie van het nieuwe dierentehuis heeft al met al veel langer geduurd dan gepland. Bezwaren uit de omgeving tegen mogelijke geluidsoverlast leidden tot procedures. En dat vertraagde de bouw met enkele jaren. De medewerkers van de Stichting Dierentehuis hebben zich daardoor langer dan wenselijk moeten behelpen in de verouderde gebouwen aan de Vliertsesteeg. Die tijd is nu voorbij.

De gemeente is blij dat samen met de Stichting een goed resultaat is behaald. De nieuwe dierenverblijven zijn uitstekend afgestemd op de behoeften van hun "bewoners"; ze zijn eigentijds van vorm en voldoen aan de huidige verscherpte milieuwetgeving. De hokken zijn zo gebouwd dat geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Ook de Bond tot Bescherming van Honden nauw is betrokken geweest bij het ontwerp van het dierentehuis en zal bij de opening aanwezig zijn.

Het oude dierenasiel aan de Vliertsesteeg wordt gesloopt. Het terrein wordt gebruikt om het sportterrein (voetbalvelden) aan de Stadionweg / Grote Elst uit te breiden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuw dierentehuis Den Bosch gaat officieel open '
Lees ook